Március - 2017
H K S C P S V
  01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 31  

Új szakdolgozat témabejelentő nyomtatvány

A következő tanévtől, - vagyis a 2017/2018-as tanévben szakdolgozatot íróknak is - a szakdolgozati témabejelentés megváltozik. A témabejelentés kiegészül egy rövid absztrakt leírásával. 

Az új nyomtatványt itt, illetve a HALLGATÓKNAK > Szakdolgozat menüpont alatt található, kitöltési útmutatóval.

 

Szakdolgozat témabejelentő absztrakt letöltése.

Money talks? Communication as/and Economy

International Interdisciplinary Conference 
 
04 May 2017 
 
Corvinus University of Budapest 
 
Budapest, Fővám tér 8. 
 
The aim of this international conference – organised by The Institute of Behavioural Sciences and Communication Theory of Corvinus University of Budapest – is to reveal the mostly hidden dimensions and concepts behind the intersection of communication and economy, and to offer novel perspectives on their combined interpretation and analysis.  
 
The conference is based on two main pillars: a) communication as a framework of economic thinking and behaviour; and b) communication as economics.  
 
 

Pillar 1  

 
Communicative behaviour and the use of language not only express but also greatly influence the way we think about the world, our everyday actions, and our habits and experiences. How can it be that in a similar economic environment the speakers of diverse languages economise completely differently, have diverging relationships to money, as well as to taking out loans and repaying them? Why is it that bank account savings or financial awareness cannot be increased by traditional marketing methods after a while? What communicative and linguistic factors can influence changes in our experience and behaviour related to money and economy?  
  

Pillar 2  

 
The ever-pervasive digital media culture and the incessantly operating news industry have created an economy of communication: a market where human attention and participation are considered as commodities. Cognitive capitalism and spreadable, circulating media have created new patterns of attention-economy, thereby raising a number of practical and ethical questions. These are issues where scientific research cannot lose its predominant interpretive capacity.  
 
We invite a broad range of papers that fit the themes of the two main pillars of the conference. Abstracts for 15-minute presentations or posters should be sent by 20 February 2017.  
 
Should you have any questions concerning abstract submission, deadlines, keynotes and other details please visit www.bceconferences.hu 

Mesterszakos nyílt nap

Miben mesterkedtek?! Beszéljük meg! 
A Kommunikáció- és médiatudomány mesterszakos felvételi tájékoztató 2017. január 30-án 15:30-kor lesz a C épület (Közraktár utca 4-6.) 315-ös termében.

2017 SZEPTEMBERÉBEN INDULÓ KÉPZÉSEINK

Kommunikáció- és médiatudomány BA nappali

Versenyképes tudás gazdasági szakértelem bevonásával, pszichológiai ismeretekkel, professzionális médiastúdióval a szervezeti és közéleti kommunikáció területén? A Kommunikáció- és médiatudomány BA hat féléves képzése biztos elhelyezkedést nyújt. TOVÁBBI INFÓ

Kommunikáció- és médiatudomány MA nappali és levelező

Tudás, teljesítmény, versenyelőny az elhelyezkedésnél és az életben: a kommunikáció- és médiatudomány mesterképzés nappali (Budapest) és levelező (Székesfehérvár) munkarendű képzést, hallgatóközpontú, projekt-szemléletű oktatást: gyakorlatias képzést, közgazdaságtudományi és pszichológiai alapokat, külföldi részképzési lehetőségeket, angol nyelvű szakirányt és szakmai gyakorlóhelyek sorát kínálja. TOVÁBBI INFÓ NAPPALIHOZ; TOVÁBBI INFÓ LEVELEZŐHÖZ

Communication and Media Science BA programme

Be a part of excellence! Our English language BA major in Communication and Media Science welcomes all those who wish to utilize their professional skills and competitive competences in the international arena. The programme aims to prepare students for the challenges of a rapidly changing social-cultural-economical global environment. FURTHER INFO

Mesterszakos felvételi előkészítő

Érdekelnek a részletek? Ide gyere!

Kommkarácsony

Képek a Kommkarácsonyról, Intézetünk karácsonyi ünnepéről: Kommkarácsony 2016

Intézeti Projektnap 2016

További képek és videó a projektnapról Intézetünk Facebook-oldalán.

KomMédia Szakmai Nap 2016

December 2. péntek, 08.45-15.00, C.X előadó - a Kommunikáció- és médiatudomány és a Politikatudomány mesterszak másodéves hallgatói mutatják be féléves munkájuk során megvalósított szakmai projektjeiket.

A kommunikációs szakma iránt érdeklődők két turnusban hallgathatják meg a témák és előadásmódok változatos felhozatalában színre lépő tizenegy projekt előadóit. A projektmunkákat a kommunikációs szakma neves szakembereiből álló zsűri értékeli.

A díjkiosztót követően, 14 órától a BA tagozatos hallgatók kisfilmjeit vetítjük.

Minden érdeklődöt szeretettel vár az MKI csapata!

Részletek (meghívó és programfüzet) az esemény Facebook linkje alatt.

Bűvösvölgyben jártak a kommunikáció szakosok!

November 18-án a Kommunikáció és médiatudomány szak másod- és harmadéves alapszakos hallgatóinak alkalma nyílt látogatást tenni Bűvösvölgybe, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiaértés-oktató Központjába, ahol szakemberek vezetésével nyerhettek bepillantást a fejlesztőközpont munkájába.

Az érdeklődő hallgatók Pelle Veronika Médiatudatosság kurzusának keretein belül lehetőséget kaptak arra, hogy a központ megtekintése mellett kisebb csoportokba osztva végigjárják a különböző médiumok – így a nyomtatott sajtó, a rádió, a televízió, az internet, valamint a film – állomásait. A hallgatók azontúl, hogy megismerhették az egyes stúdiókban zajló foglalkozásokat, választ kaphattak kérdéseikre, sőt maguk is kipróbálhatták az egyes médiumok alkotófolyamatait. Az animátorok bemutatták, hogy milyen formában ismertetik meg a gyerekeket a különböző médiaműfajokkal, akik ezáltal megtanulják, milyen módon tudja befolyásolni őket egy megfelelően kiválasztott greenbox háttér, vagy éppen egy jelenethez illő filmzene. Noha a rádiós adás gyártásában, a filmjelenet kitalálásában és a teleshop műsor elkészítésében az egyetemisták inkább támaszkodtak saját kreativitásukra, a központnak minden egyes médiumhoz kapcsolódóan precízen megalkotott forgatókönyve van, így az iskolások hiteles támpontok segítségével egyensúlyozhatnak az önálló alkotás és a kötött tervezet között.

Nem véletlen, hogy Bűvösvölgy naptára március végéig tele van, hiszen a délelőtt folyamán a résztvevőknek olyan élményben volt része, ami még egyetemistaként is számos újdonsággal szolgált.

Karamusko Nikolett

KomMédia Szakmai Nap 2016

KomMédia Szakmai Nap 2016: Program és Absztrakt-füzet

Meghívó

LEVELEZŐLISTA

Csatlakozz levelezőlistánkhoz, hogy mindig értesülj a fejleményekről!

groups.google.com

Alapszakosok: keressétek a BCEKOMBA@googlegroups.com listát => JOIN
Mesterszakosok: keressétek a BCEKOMMA@googlegroups.com listát => JOIN

A továbbélő hagyomány: első a rangsorban

Idén ismét első helyezést érdemelt ki a BCE Kommunikáció és médiatudomány alapképzése a HVG Diploma különszámának friss összesítése szerint.

A társadalomtudományi képzési területen karunk alapszakos hallgatóinak kiválósága mind a felvételi pontátlaguk, mind a középiskolai versenyeken elért helyezéseik szempontjából elsőrangú.

Kommunikáció és médiatudomány alapszakunk büszkélkedhet a legtöbb olyan hallgatóval (198 fővel), aki első helyen jelöli a Corvinus képzését. Felvételi pontátlaguk 418 pont felett van, a nyelvvizsgával felvettek aránya pedig 96,5%. Mindezekkel az eredményekkel képzésünk megelőzi mind a 14 olyan egyéb felsőoktatási intézményt, amelyben kommunikáció és médiaképzés zajlik.

Komm7 a Corvinus-on!

Ismét megrendezésre került egyetemünkön a Komm7!

 

November 8-án a Réthy Fashion és a Desigual képviselői, Réti Éva és Németh Gyöngyvér tartottak kerekasztal-beszélgetést a divat, brandépítés és marketing témakörében. Noha a két márka alapvetően különbözik egymástól, abban egyetértettek, hogy az ismertté válás kulcsa a kreativitás és az állandó aktív jelenlét, online és offline egyaránt. Míg a franchise világmárka kevésbé tudja üzleteit és választékát igényre szabni, addig a kisebb, hazai márka túl sok téren szorul saját kreativitására. Mindkét oldal szerint fontos, hogy olyan hírességgel reklámozzák a márkát, aki illeszkedik az általuk képviselt értékekhez, hiszen így tudnak hitelesek maradni. A jelszó: egy megjelenés nem megjelenés – a titok a rendszerességben van.

November 9-én két szakmai előadást is hallhattunk. Gergely Anna Boglárka, szabadúszó kommunikációs szakember nyíltan beszélt szakmája nehézségeiről és előnyeiről. Elmondása szerint szabadúszóként a személyes kapcsolatok viszik előre, munkája viszont igencsak magányos, és nagy önállóságot igényel. Amellett, hogy idejét szabadon oszthatja be, komoly kihívást jelent tudatosan időt fordítani a pihenésre, és különválasztani a munkát a szabadidőtől.

Második előadónk, Tóth Tihamér, a Bold Reklámügynökség képviselője márkastratégiáról és brandépítésről beszélt. Kiemelte, hogy a reklámok országspecifikusak: ami Amerikában bevált, nem biztos, hogy a hazai közönség is értékelni fogja. A jelenlévők aktívan vettek részt az alkalmon, kérdéseikkel segítve az előadás hatékonyságát.

Újra itt a Komm7!

A Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet 2016-ban is megrendezi szakmai programsorozatát, a Komm7-et.

November 8-án, kedden, a Desigual és a Réthy Fashion képviselői, Németh Gyöngyvér és Réti Éva tartanak kerekasztal-beszélgetést a marketing és a brandépítés témakörében. Moderálja: Komár Zita.
Időpont: november 8., 17.20-18.50
Helyszín: C épület, V-VI.

November 9-én, szerdán, Gergely Anna Boglárka szabadúszó PR és kommunikációs szakember, a ComLab és a Civil Support munkatársa a civil szervezetek kommunikációja és a digitális nomádság témakörében tart előadást.
Időpont: november 9., 15.30-17.00
Helyszín: C épület, 314.

November 9-én, Tóth Tihamér, a Vodafone You kampány tervezője és a Bold reklámügynökség képviselője tart előadást márkastratégia és branding témában.
Időpont: november 9., 17.20-18.50
Helyszín: C épület, 314.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

MédiaStaféta Debrecenben

2016. október 7-8. között intézetünk képviseltette magát a Debrecenben megrendezett Médiastaféta című konferencián egy ötfős, Bokor Tamás, Deli Eszter és három alapszakos gyakornok, Egresi Hajnal, Karamusko Nikolett és Tóth Alexandra alkotta csapattal. Idén első ízben működött közre a Budapesti Corvinus Egyetem e rendezvényen, amelynek célja a kommunikáció- és médiatudomány szakok szakmai hálózatának megerősítése, valamint a társintézmények képzéseinek ismertetése. Az október 8-án tartott tanszéki rendezvények bemutatása mellett lehetőségünk nyílt a szervezők által pr témában készített kutatás kritikai áttekintésére. A tanszéki, intézeti rendezvények bemutatása azt a célt szolgálta, hogy a jelenlévő intézmények (Szegedi Tudományegyetem, kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem, marosvásárhelyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pécsi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem) többet tudhassanak meg egymás programjairól, projektjeiről, műhelyeiről, konferencialehetőségeiről, valamint kommunikációs képzéseik struktúrájáról. A Budapesti Corvinus Egyetem képviseletében intézetünk a következő programok ismertetésével mutatkozott be:

-          Angol, illetve magyar nyelvű alapszak és mesterszak

-          ComIn intézeti gyakornoki program

-          Komm7 szakmai napok

-          Kommkarácsony (jótékonysági gyűjtés)

-          A Talk Service, prezentációstechnika-fejlesztő műhely jellegű szakképzés

-          Hallgatóink által készített visual storytelling projekt

A konferencia ezenkívül kitűnő alkalmat adott arra, hogy az informális networking során kollégáinkkal jövőbeli potenciális együttműködéseket, cserekapcsolatokat alapozzunk meg. A tavaly Szegeden, idén pedig Debrecenben megtartott program jövő évi rendezési jogát a Marosvásárhelyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem vette át, ahol 2017 őszén szándékaink szerint egy egyetemeken és határokon átívelő közös kutatás (médiatörténet-, médiatudatosság-kutatás, vagy más hasonló, átfogó projekt) megteremtésén is ügyködhetünk.

 

ESEMÉNY LINKJE

The Institute of Behavioural Sciences and Communication Theory, Corvinus University of Budapest (Hungary), in partnership with University of Silesia in Katowice (Poland), University of Ss. Cyril and Methodius in Trnava (Slovakia) and Centre for Higher Education Studies in Prague (Czech Republic), cordially invites you to the conference organized within the framework of Visegrad Fund’s Standard Grant no. 21510566, Developing Media Literacy in Public Education: A Regional Priority in a Mediatized Age.

PROGRAM

    Venue: Corvinus University of Budapest
            Faculty of Social Sciences and International Relations
            4-6 Közraktár street (Building C, Lecture hall X)
            H-1093 Budapest

 

 

Felvételi • Miért a Corvinus?

Hallgatóink mondták a szakunkról

Terbe Dóra

A Corvinus kommunikáció mesterszakának Intercultural Communications szakirányára jelentkeztem, bízva abban, hogy ezen a szakirányon lehetőségem lesz a szakmai tudást kiváló nyelvismerettel karöltve elsajátítanom. Nem csalódtam. A Corvinus nagyszerű nemzetközi kapcsolatainak hála elnyertem egy párizsi ösztöndíjat, így a Sorbonne Novelle Paris egyetemén tanulhattam fél évet. A Corvinuson lehetőségem volt angol nyelven tanulni például tárgyalási technikákat vagy retorikát.  Az órákinteraktívak voltak, a csoportos projektfeladatok és prezentációk során pedig életre szóló barátságokköttettek. A Corvinus lehetőséget adott fejlődni, és ezen a területen teljes mértékben kibontakozni.

Nagy Zsolt Attila

Tudom, nem könnyű dönteni, ha továbbtanulásról van szó. Nemcsak az előadások, és nem csak maguk az előadók azok, akik egy egyetem hírét építik. Itt nálunk maguk a hallgatók is hozzájárulnak a Corvinus brand kiválóságához. Mi vagyunk azok, akik az intézmény hírét visszük, mikor leülünk egy személyes beszélgetésre a leendő munkaadónkkal, mi leszünk azok, akik ha saját céget alapítunk is úgy tekintünk vissza ezen iskolai éveinkre, hogy itt ehhez megkaptuk a megfelelő alapokat, és mi vagyunk azok is, akik egy baráti beszélgetésben is szívesen mesélünk élményeinkről. Az egyik legnagyszerűbb dolog, hogy a tanáraink külön figyelmet fordítanak ránk, és így érdemi tanácsot kapunk, ha egy problémával vagy kérdéssel keressük meg őket. Nekem az oktatás színvonala mellett a hallgatók közötti, és tanár-diák kapcsolat az, ami megkülönböztet egy egyetemet a kiváló egyetemtől. A Budapesti Corvinus Egyetemen pedig egy kiváló egyetem. Jól döntöttem.

Körző Nóra

Jól döntöttem, hogy végül bele mertem vágni abba, ami mindig is érdekelt! A
Corvinuson megkaptam azokat az elméleti és gyakorlati alapokat, amik alapján elindulhattam egy úton. Sajnos vagy szerencsére engem szinte minden érdekel a társadalomtudomány területén, és a kommunikáció és médiatudomány alapképzés pontosan erre a hozzáállásra épül! Betekintést nyerhetünk olyan résztudomány területekbe, amik elsőre igen távolinak tűnnek, de a félév végére mindig le tudtuk vonni a tanulságot, ennek még hasznát fogjuk venni! A Corvinus nélkül nem találhattam volna meg azokat az embereket, akikkel hasonló értékrenddel, motivációval, gondolkodásmóddal és tervekkel rendelkezünk, és egymást támogatva, közösen valósíthattuk meg ötleteinket, céljainkat a három év alatt. A képzés legszínesebb részének a szakosodást tartom, ahol egyre specializáltabb témákba nyertünk betekintést, immáron egy kisebb, családiasabb közösségben. Hamarosan nem csak egy Corvinusos diploma lehet a kezemben, hanem életre szóló tapasztalatok, emlékek a legnehezebb vizsgaidőszakok sikereiről, elismerő szaktársi feedbackek egy csoportmunkáról, vagy akár egy vizsgafilm, amit bátran mutatok ismerőseimnek: „Igen, mi ilyenekkel is foglalkozunk az egyetemen!”.

Tóth Hajnalka

A felvételi során a Kommunikáció- és médiatudomány szakra jelentkezve már nem is emlékszem, hogy milyen elvárásaim voltak a Corvinus egyetemtől. Az első hetekben elfelejtettem a gimnáziumban kialakult véleményem és megértettem, hogy ez a szak sokkal többet tud nyújtani, mint amit egy egyetemtől vártam. Bármilyen irány is érdekel minket a kommunikáción belül vagy azzal kapcsolatban - még ha nem is tudjuk egyből - a rengeteg változatos, érdekes előadásnak, plusz programnak köszönhetően próbára tehetjük  magunkat és több nézőpontból is felfoghatjuk, végezhetjük tanulmányainkat. Könnyen lehet, hogy találunk olyan előadót, akinek egész nap tudnánk hallgatni az előadásait - és ha ilyen  előfordul, bátran fordulhatunk hozzá kérdésekkel, és általában több lehetőséget is felkínál nekünk, hogy elmélyüljünk a témában, ha érdekel minket. Szívből ajánlom ezt a szakot, melyet mindenképpen jelöljön be minden olyan felvételiző, akit érdekel akár a kommunikáció  gyakorlati, akár elméleti, technológiai, kőkorszaki vagy bármilyen oldala, változata.

 

Kocsis Diána Csilla

18-19 évesen nagyon kevesen tudják, mit is akarnak pontosan. Én sem  tudtam. Azt tudtam, hogy mit nem szeretnék csinálni és mi nem érdekel. Ezzel még nem  nagyon szűkült le a kör, révén, hogy humán beállítottságú vagyok. Két évet vártam, tanultam  főiskolán, kerestem a lehetőségeket, mire megszületett bennem a döntés, hogy mit is akarok,  mi is érdekel igazán és ezt hol tudnám a legjobban egyetemi szinten elsajátítani. A válasz nem  lehetett más, mint a Budapesti Corvinus Egyetem, ahol a legjobbaktól tanulhatom a legjobb és legérdekesebb dolgokat a kommunikációról és a médiáról. De persze nem csak ezért jó a szakra járni, hiszen az előadásokon és gyakorlatokon kívül még sok más tanulási időn kívüli  programmal fejlesztheted magad, csak győzz választani a jobbnál-jobb vendégelőadások  és a különböző szakkollégiumok és műhelyek kínálatából. Hogy hogyan érzed magad a Corvinuson az csak rajtad áll, mert az egyetem vezetősége és az oktatók minden szükséges szakmai és eszközbeli hátteret biztosítanak, hogy ne „csak” tanulni járj be az egyetemre, hanem hogy jól is érezd magad a nagy múltú és méltán híres Corvinus falai között.

 

Benák Ágnes

Mikor felvételiztem a Corvinus Egyetemre, egyáltalán nem ezek voltak az elképzeléseim - egész mással találkoztam, mint amit vártam. Sokszínű, különböző érdeklődésű hallgatók, széleskörű ismeretek, színvonalas oktatók, inspiráló környezet, rengeteg lehetőség, amelyeket csak meg kellett ragadni. Úgy érzem, hogy olyan élményekkel, tudással gazdagodhattam itt, amelyekre máshol nem lett volna lehetőségem.

 

Molnár Erik

Eleinte féltem, hiszen ez nagy váltás volt számomra a vidéki, vajdasági idill után. Amikor felkerültem Budapestre, ismertségi köröm igen csekély volt, ám az egyetem ezen gyorsan változtatott. Nemcsak kapcsolati köröm, de a perspektívám is kibővült a Corvinuson folytatott tanulmányaim során. Másképp kezdtem tekinteni a világra, a politikára, a médiára, komolyabb szemmel figyeltem az eseményeket körülöttem. Ekkor jöttem rá, hogy a Corvinusnak jogosan van ekkora presztízse Magyarországon, és nem bántam meg, hogy ide jelentkeztem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

 

Mátrai Viktor

Így a harmadik év közepére egész egyszerűen meg is tudom válaszolni a kérdést “miért választottam a kommunikáció- és médiatudományt?”. Mert az élet egyik alapvető mozgatórugója. A kommunikáció és annak közvetítése meghatároz mindent, ami körülöttünk van és önmagunkat is. Miért a Corvinusé a legjobb KomMédia szak? Mert megtanít kozmopolitának lenni. Árnyaltan is megtanít gondolkodni és ezerféle nézőpontot láttat meg, a filmes szemszögtől kezdve a nyelvészeti megközelítésen át az újságíróiig.

 

 

MA

 

Bakos Zsófia

Szeretek a Corvinusra járni, mert átfogó és gyakorlatias képzésben vehetek részt. Már az első itt eltöltött szemeszter alatt rengeteg mindenben fejlődtem, hála a gyakorlatiasságnak. Kapunk egy biztos alapot, plusz ehhez mindenki beleadja a saját tudását, tehetségét, erejét. Így létrejön a tapasztalat, ami további fejlődésünket, tanulásunkat, jobbá válásunkat segíti. A tanárok szakmailag felkészültek, nyitottak a véleményünkre, bátran fordulhatunk hozzájuk segítségért. Jó egy elfogadó és inspiráló közegben tanulni és egy összetartó közösség tagjának lenni.

 

Janik Regina

A Corvinus Egyetemen minden előadáson érzem, hogy az ország egyik legszínvonalasabb intézményében tanulok, ez az oktatók és a hallgatók kiválóságában egyaránt megmutatkozik. Az egyetem infrastruktúrája és felszereltsége kiemelkedő, az előadások interaktívak, a hangulat mindig remek. Én azért jelentkeztem a Corvinusra, mert a kötelező kurzusok mellett rengeteg különféle rendezvényt, programot biztosítanak a hallgatók számára, melyek tovább színesítik az egyébként is folyamatosan pezsgő diákéletet. Úgy gondolom, a BCE-n olyan versenyképes diplomát szerzek, amilyet sehol máshol az országban.

 

Pomázi Gergely

Pomázi Gergely vagyok, első évemet töltöm a Corvinus mesterképzésén kommunikáció- és médiatudományos hallgatóként. Azért szeretek itt tanulni, mert úgy érzem, a jövőm szempontjából fontos és hasznos dolgokkal ismerkedem meg nap mint nap: az órák érdekesek, a tanárok figyelnek a hallgatókra és igényeikre, az oktatás magas színvonalú, az egyetem pedig infrastruktúráját és hangulatát tekintve lenyűgöző. Az első hetektől az volt az érzésem, hogy „jó helyen vagyok”. A társaság összetartó, sokszínű, így nem is lehetne kevesebb élvezettel és eredményességgel végezni az egyetemet.

 

Tarján Eszter

Tarján Eszter vagyok, elsőéves MA hallgató. A Corvinus számomra a lehetőségek tárházát jelenti. Megtanít arra, hogy bármire képes vagy, csak akarni kell. Nem korlátoz, hanem támogat. Nem konzervatív, hanem modern. Nem poroszos, hanem nyugati. Nem egysíkú, hanem innovatív. Nem bürokratikus, hanem kollegiális. Felkészít az életre, és arra, hogy a magad ura légy. 

 

Novák Norbert

Egyedülálló szakmai háttér, nagy hangsúly a tudás gyakorlati hasznosításán, fantasztikus társaság az egyetem falain belül, mely kapcsolatok a falakon kívül is erőt, magabiztosságot adnak. Az egészséges versenyszellem, a környezet, a neves és naprakész oktatók, a bulik, rendezvények és még sorolhatnám. Ez mind a Corvinus. Az egész rólam és nekem szól.

 

 

Vallomások a kommunikáció szakról

A Corvinusra járni egyet jelent a hagyomány, a presztízs és a profizmus által nyújtotta érzés részesének lenni. De valójában az Egyetem és Kommunikáció és médiatudomány szak még ennél is többet ad Hallgatóinak: szellemi és szakmai kiteljesedést, lehetőséget az önmegvalósításra, támogatást, barátokat. Itt a tanárok névről ismerik a diákokat és a diákok is egymást, köztük valódi emberi kapcsolatok szövődnek. Ha a tanulás mellett a hangulat és a közösség is fontos számodra, akkor itt a helyed! Sosem választhattam volna jobban! (Szabó Vivien)

A Corvinus Egyetemmel kapcsolatban elsőként egy gyakran felcsendülő mondat jutott eszembe: „Ide a diákok krémje jár!” Valóban ez az a hely, ahol a legjobbak között lehetsz, és ahol magadat is szárnyalni érezheted. Ez az egyetem privilégium, melyért harcolni kell. Viszont amit itt kapsz, minden küzdelmedet feledteti. A kommunikáció és médiatudomány szak manapság igen divatossá vált, és több helyen hallgatható, de sehol máshol nem mondható el róla az itt meglévő szintű szakmaiság, kifogástalan társaság. A tanárokra egytől egyig felnézel, mégsem tűnnek „elérhetetlennek”. Ha gondod van, itt tényleg nem csak a formalitás okán kínálják fel segítségüket, tenni akarnak érted. Értékes, életre szóló barátságok szövődnek, hiszen itt nem tudsz melléfogni, tényleg a „krémbe” csöppentél. Ide járni életérzés, amit átadni nem, csak érezni lehet (Lassu Lucia)

"Mint minden normális ember, én is a Roxfort Varázsló –és Boszorkányképzőbe akartam járni. De mivel mugli szülők gyereke vagyok, plusz pontok híján lehetetlen volt bejutnom oda. Be kellett érnem a második legjobbal, így lettem Corvinusos.
Nem dombtetőn ücsörgő kastélyban tartják az órákat, hanem impozáns, igényes és tágas folyóparti épületekben. Mondjuk nem varázslók a tanáraim, helyette az ország legjobb oktatói közül tudok csak válogatni. Sajnos így nem lehetek auror meg mágiaügyi miniszter sem, cserébe legalább a Corvinuson megszerzett tudással és diplomával lehetek bárki más és elérhetek bármi mást. Azt mondták, a kommunikációtudomány szakértőjeként majd kiismerem magam az engem érő üzenetek erdejében, és ezt előnyömre fordíthatom a munkám során. Ráadásul másoknak is segíthetek eligazodni, ha úgy adódik. Valószínűleg ezért leszek értékes a munkaerőpiacon.
Azt javaslom, hogy mindenképp a Roxfortra jelentkezzetek, de másodiknak mindenképp a Corvinust jelöljétek be!"  (Budinszki Gábor)

"Szakmaiság, közösség, szórakozás, színvonalas környezet, kiváló szaktekintélyek. És mindez egy helyen és ráadásul egy egyetemen. Az egyik legjobb döntés volt, hogy erre a szakra jelentkeztem." (Simon Flóra)

„Miért jó a Corvinuson Kommunikáció- és médiatudomány szakosnak lenni?
Sokszínűség. Talán ezzel a szóval tudnám leginkább jellemezni a szakomat. A 3 év alatt olyan sok mindennel ismerkedhettem meg, ami aligha adatik meg más képzésre járó hallgatók számára. Belekóstoltunk mindenféle tudományterületbe, s így nagy rálátásunk nyílt a világra, szélesítettük általános műveltségünket. Egy másik óriási előny, mely nem csak a szak, de a Corvinus pozitívuma is, hogy bármikor, bármilyen témában bátran és nyíltan kifejezhettem véleményemet, reflektálhattam a tanárok álláspontjára és gondolataira. Kérdezhettem az adott szakterület jeles képviselőitől, akik készséggel álltak rendelkezésemre, s akik meghallgatták saját ötleteimet, észrevételeimet.
Úgy gondolom, jól választottam, mikor erre az egyetemre és szakra jelentkeztem.”
(Schmiedt Fáta - http://www.bcehok.hu/schmiedt_fata)

Azért választottam a Corvinus kommunikáció és médiatudomány szakát, mert itt élőben hallgathatom azokat a tanárokat, akiket más intézmények hasonló szakjain a diákok csak könyveikből ismerhetnek.Az egyetemi kurzusok átfogóak, sok tudományterületet érintenek, így biztos mindenki talál olyat, ami különösen érdekli, és ami a későbbiekben tudásának még célirányosabb fejlesztésére ösztönzi. Más egyetemi szakoktól eltérően a kommunikáció és médiatudomány szak nem szorítja be a diákokat egyetlen szakterület keretei közé, hanem széleskörű tudásanyagot ad. (Tóth Aliz)

Középiskolás koromban vettem észre, hogy több dolog is kiemelkedő módon érdekel, ezek között szerepelt a kommunikáció is. Azért választottam ezt a szakot, mivel úgy éreztem, hogy az itt töltött idő alatt egy olyan átfogó tudást szerezhetek, ami remek alapot biztosít a további szakosodott fejlődésre  Az itt tanulásom alatt szakmai segítséget kaptam a saját kutatásaimhoz, illetve képességeim teljeskörű fejlesztésére (Rétvári Márton)

Elsősorban az újságírás iránti szenvedélyem ösztönzött arra, hogy a kommunikáció és médiatudomány területét válasszam. Olyan munkakörben szerettem volna kiteljesedni, melyben kreativitásra és lendületre van szükség, mely teret ad az önkifejezésnek, hivatás.
A Budapesti Corvinus Egyetem rengeteg lehetőséget nyújtott arra, hogy bepillantást nyerhessek jövendőbeli szakmám különböző ágazataiba, rájöttem, mennyire sokrétű ez a világ, számos irányba elindulhatok. Megismerkedtem a szervezeti kommunikációval, rendezvényszervezéssel, közönségkapcsolatok irányításával, retorikával és beszédtechnikával, az online és a nyomtatott sajtó rejtelmeivel. Úgy gondolom, ha nyitott szemmel jár az ember, a jól megalapozott és szaktekintélyektől kapott elméleti tudást itt gyakorlati tapasztalattal is kiegészítheti, így egy percig sem fordult meg a fejemben, hogy nem a lehető legjobb döntést hoztam. (Glóger Anna)

"A Corvinus Egyetem olyan kapukat nyit meg a diákjai előtt, amelyekkel sehol máshol nem találkozhatnak a hallgatók. Az egyetemnek hála rengeteg embert ismerhettem meg."  (Csalár Bence)

"A Corvinus neve nagyszerű lehetőségeket biztosít a továbblépéshez, valamint az elmelet-hangsúlyos tananyag biztosítja a széleskörű látásmódot." (Pertich Máté)

„Lehetőség, lehetőség, lehetőség. Számomra ez az egyetem. És az önállóság felfedezésének színtere. Csodákat nem érdemes várni egyik intézménytől sem… ha Te nem állsz készen arra, hogy nyitottan és tettrekészen lépj be a kapuján. A Corvinus megtanított arra, hogy kézbentartsak, utánajárjak, elintézzek, rendszerezzek, ötleteljek, elhatározzak – és, ami a legfontosabb: megvalósítsak. Épp egy lépéssel adott többet, mint ameddig nélküle juthatnék, és nekem – a sikeres érettségi és a „boldogulj önállóan és érvényesülj a Nagybetűsben” távolság áthidalásához pont erre volt szükségem. Szakmailag, emberileg, önismereti szempontból hatalmas fejlődési lehetőséget nyújt, és teret ad arra, hogy bármilyen célokkal jössz ide, bármilyen nagyot álmodsz, ki tudj hozni az itt töltött éveidből annyit, amennyit kitűztél magad elé." (Lakos Boglárka)

Amikor felvételiztem a Corvinus Kommunikáció és Média szak mesterképzésére az intézményről és a szakról alkotott véleményemet csak az az édes, színes máz határozta meg, amelyet minden külső szemlélő lát. Tudtam, hogy meg kell feleljek az olyan közhelyek elvárásainak, mint az ország egyik legjobb egyetemére és legjobb kommunikáció és médiatudomány képzésében való részvételre vállalkozom. Ahogy telt az idő a kezdeti érzelmet egy lényegesen tartalmasabb, ám nem kevésbé élvezetes élményvilág váltotta fel. A szakmai fejlődés és a kritikusi szemlélet kibontakozása mellett, már az első félévben rendkívül sok lehetőséget kaptam, az intézmény keretein belül és azon kívül is, különböző  szakmai munkákban való részvételre. (Doricsák Orsolya)

 

Honlaptérkép

Utolsó frissítés: 2017.03.23.