Június - 2019
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Dr. Kerekes Sándor rektorhelyettes úr kapta a Dr. Georg Winter életműdíjat 2011-ben | 2011.10.25.

A KÖVET Egyesület XVI. JóLétKérdések című konferenciáját 2011. október 20-án, Budapesten, a Hotel Gellértben rendezte, a környezetvédelem szerepéről, a felelősségvállalásról, a fenntarthatóságról, valamint annak emberi és pénzügyi vonatkozásairól. A rendezvényen ünnepélyes keretek között adták át a Dr. Georg Winter életműdíjat, melyet Dr. Kerekes Sándor, Egyetemünk rektor-helyettese vehetett át.

Dr. Georg Winter a 150 éve családjuk tulajdonában lévő Winter & Sohn céget vezette, amely gyémánt szerszámokat és ipari szintetikus gyémántokat gyártott, 1800 alkalmazottal. 1972-ben egy könyvélmény hatására hivatalosan vállalati céllá nyilvánította a környezetvédelmet, s bevezette a később róla elnevezett Winter modellt, a környezettudatos vállalatirányítás átfogó rendszerét (24 évvel az ISO 14001 megjelenése előtt!).

1986-ban az Európai Bizottság felkérésére praktikus kézikönyvet írt a modellről, ami Németországban hat kiadást ért meg, s több mint egy tucat nyelvre fordították le. Nevéhez fűződik az első ökológiával összhangban kialakított gyárépület koncepciója és megvalósítása később pedig a nemzeti egyesületeket összefogó INEM megalapítása, amely 2003-ban „Change the World” díjban részesült.

 

Dr. Georg Winter a környezettudatos vállalatirányításért és a ma vállalati társadalmi felelősségnek nevezett mozgalomért folytatott úttörő munkáját a világon elsőként ismerte el a KÖVET Egyesület azzal, hogy nevén díjat alapított. A díjat évente egy természetes személy kaphatja, állampolgárságra való tekintet nélkül, amennyiben tevékenységét Magyarországon fejti ki, mely a gazdasággal, oktatással kapcsolatos, s a fenntartható fejlődés eszméjének gyakorlatba való átültetését szolgálja példamutató szinten.

A díjat első ízben Dr. Kemény Tamásnak, az Iparfejlesztési Közalapítvány külkapcsolati igazgatójának adták át 2010-ben.

 

Az életműdíjat idén Dr. Kerekes Sándor rektorhelyettes úr vehette át, akinek nevéhez fűződik többek közt a BCE Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszékének megalapítása, melynek első tanszékvezetőjeként a fenntartható fejlődés egyetemi szintű oktatásának egyik meghatározó alakjává vált. Létrehozta a Tisztább Termelés Magyarországi Központját, majd a környezettudományi szak indítása érdekében megalakította az öt tanszéket átfogó Környezettudományi Intézetet, melynek jelenleg is igazgatója. Jelentős hazai kutatásokat folytatott a környezetgazdaságtan, a környezeti menedzsment és Magyarország Európai Uniós csatlakozásának környezetpolitikai és környezetvédelmi szempontú vizsgálata témakörökben. Fontos szerepe volt annak kidolgozásában, hogy a vállalatgazdálkodásban milyen dimenziók mentén és módszerekkel lehet érvényesíteni a környezetvédelmi szempontokat.

 

Gratulálunk rektorhelyettes úrnak és további sikereket kívánunk mind kutatói, mind oktatói munkájához!

 

Utolsó frissítés: 2018.11.30.

femdom-mania.net femdom-scat.net hot-facesitting.ru