Április - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  
Aczél Petra kiváló oktatásért európai díjat nyert| 2017.09.18.

Aczél Petra nyerte el a Közép-európai Egyetem társadalom- és bölcsészettudományok kiváló oktatásáért járó európai díját. Egyetemünk professzora oktatói és kutatói kiválóságáért, valamint újító hozzáállásáért részesült az elismerésben.

Aczél Petra, egyetemünk Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézetének (BCE MKI) vezetője; és Maurizio Pirro, a Bari Aldo Moro Egyetem német irodalom tanszékének docense kapta meg idén a Közép-európai Egyetem társadalom- és bölcsészettudományok kiváló oktatásáért járó európai díját (CEU Award for Excellence in Teaching in the Social Sciences and Humanities) – áll az intézmény közleményében. A díj célja, hogy támogassa és elismerje a legmagasabb színvonalú oktatói munkát az Európai Felsőoktatási Térségben (European Higher Education Area - EHEA).

Fotó: CEU/Képszerkesztőség/Adrián Zoltán

Az idén hatodik alkalommal átnyújtott díjat a CEU Oktatási és Tanulási Központja (Center for Teaching and Learning - CTL) felügyeli. A díj nemzetközi bizottsága a 2016-os kiírás nyomán Európa 50 országából fogadott nevezéseket, amelyeket 2016. november 15-ig lehetett elküldeni. A három fázisban zajló bírálati folyamat 2017 tavaszán zárult le. Aczél Petrát a BCE MKI tanársegédje és doktorjelöltje, Pelle Veronika nominálta. 

 „Hatása egy egész életre meghatározó számukra”

Aczél Petra a retorikai elmélet vezető kutatója, hat könyv és több mint 100 tudományos cikk szerzője. Többek közt az újmédia-retorika és kommunikáció különböző aspektusait oktatja, kurzusokat tart, például az újmédia globális kontextusáról, kommunikációelméletből, szervezeti kommunikációból, médiaretorikából és kultúraközi kommunikációból is. Munkáját számos díjjal és elismeréssel jutalmazták. 2015-ben megkapta a Kenneth Rice Díjat, 2012-ben pedig az Év oktatója volt a Budapesti Corvinus Egyetemen.

A díjat odaítélő bizottságra mély benyomást tett egyrészt az a rendkívüli elhivatottság és odaadás, amivel Aczél Petra a diákok fejlődését támogatja, másrészt az oktatóként és kutatóként is tanúsított kiválósága és kezdeményező hozzáállása. Külön kiemelték a retorikai elmélet és gyakorlat, illetve az újmédia-retorika és a kommunikáció oktatásában bevezetett újításait. A bizottság tagjai - mind pedagógiai szempontból, mind a naprakész tudományos eredmények oktatásba integrálásának szempontjából - a kutatásvezérelt oktatás kiemelkedő példájaként értékelték munkáját. A hallgatók felé mutatott odaadását a bizottság részére megküldött támogató levelek is tanúsítják.

„Aczél Petra számomra nem csak a legfantasztikusabb tanár és vezető, akivel valaha találkoztam, de nagyrabecsült felettes és kolléga is” - mondta egy volt diákja és jelenlegi kollégája egyetemünkön. „A kiváló oktatás, az alapos felkészültség, az igényesség, a kitartás, a folyamatos önfejlesztés, a kemény és alapos munka, és a hivatástudat példaképe. Olyan tanár, aki nem csak elősegíti diákjai előremenetelét, de hatása egy egész életre meghatározó számukra.”

Aczél és Pirro mindketten megkapták a díjjal járó 5.000 eurós Diener-díjat is. A díjazottak a CEU 2017-18-as tanévnyitó ünnepségén, szeptember 15-én vették át a kitüntetést.

 

Gratulálunk az elismeréshez!

 

Utolsó frissítés: 2018.11.30.