Május - 2019
H K S C P S V
  01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
28 29 30 31  
Együttműködés a Fudan Egyetemmel| 2018.10.10.

Háromoldalú megállapodást írt alá a Corvinus Egyetem, a Magyar Nemzeti Bank és a sanghaji Fudan Egyetem október 5-én. Az együttműködés keretében a Corvinus és a világ legjobb egyetemei között számon tartott Fudan – a Magyar Nemzeti Bank szakmai támogatásával – 2019 tavaszától közös MBA-képzést indít.

A közös MBA-programon résztvevő szakemberek nemcsak vezetői képességeiket fejleszthetik, de jobban megismerhetik Kína és Ázsia gazdaságának működését, és kapcsolatokat építhetnek a távol-keleti ország gazdasági szereplőivel. 

Lánczi András rektor kiemelte: a kínai és az európai kultúra sokszor találkozott már, ez az új képzés is ennek a folyamatnak a része.

Csen Cse-min, a Fudan Egyetem alelnöke elmondta: Magyarország az egyik első állam volt, amely felkarolta az „Egy út – egy övezet” kínai kezdeményezést. Hangsúlyozta: a mostani közös MBA-képzés az első olyan program, amelyet a Fudan Egyetem Kínán kívül indít.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke elmondta: a program is része annak a folyamatnak, amelynek során Magyarország, az MNB támogatja a kínai „Egy út, egy övezet” kezdeményezést, vagyis az Új selyemút megszületését. Matolcsy György szerint ebben a Corvinus és a Fudan közötti együttműködés újabb építőkockát jelent.  

Tuan Csie-long, a Kínai Népköztársaság Budapestre akkreditált nagykövete kiemelte: a két egyetem közötti együttműködést a Magyar Nemzeti Bank koordinálta, a mostani közös program magas szintre emeli a két, nemzetközileg is elismert egyetem közötti kapcsolatot. Jelezte: jövő évtől várhatóan közvetlen légijárat köti majd össze Shanghajt Budapesttel.

Pacsay-Tomassich Orsolya, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetközi ügyekért felelős államtitkára arról beszélt: a Fudan olyan európai szakembereket akar képezni, akik ismerik Kína valós problémáit, és azokra valódi válaszokat kívánnak adni. Kiemelte: a magyar és a kínai felsőoktatás közötti szoros kapcsolatot mutatja az is, hogy egyre több kínai hallgató tanul magyar felsőoktatási intézmények kurzusain.

A Fudan Egyetem delegációja a Corvinusra is ellátogatott, ahol az együttműködés részleteiről tárgyaltak Szántó Zoltán oktatási rektorhelyettessel, Pavlik Lívia kancellárral és Kovács István Vilmos nemzetközi és innovációs igazgatóval. A találkozó során a Fudan képviselőinek a Fővámpalota felfedezésére is jutott idejük.

A Fudan-Corvinus MBA programban résztvevők a képzés elvégzésével a Fudan Egyetem Master is Finance (MSc) és a Corvinus Master in Business Administration (MSc) diplomáját kapják meg. A képzésről bővebb információ a program honlapján és a képzési tájékoztatóban található

Jelentkezési időszak: 2018. október 15. – november 15. 

 

 

Utolsó frissítés: 2018.11.30.

femdom-mania.net femdom-scat.net hot-facesitting.ru