Július - 2019
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Az Egyetem Minőségfejlesztésének szervezeti keretei

A minőségfejlesztés szervezeti keretei

Az egyetem oktatási és kutatási tevékenységének fejlesztése, illetve felügyelete a rektor és a dékánok felelőssége, akik e felelősségüket átruházhatják a rektorhelyettesekre, illetve dékánhelyettesekre és kari minőségügyi koordinátorokra. Az oktatás és kutatás területén az egyetemi szintű minőségfejlesztési tevékenységek végrehajtása a Stratégiai és Minőségfejlesztési Igazgatóság feladata. 

Az oktatással összefüggő egyetemi és kari minőségfejlesztési tevékenységek összehangolásában az Oktatási és Hallgatói Ügyek Bizottsága játszik kiemelkedő szerepet. A kutatási tevékenységek kapcsáén zajló minőségfejlesztési kezdeményezések összehangolása a Pályázati Koordinációs Bizottságban történik.  

Az oktatás és a kutatás tartalmi felügyelete és fejlesztése alapvetően a karok feladata, amelyben a kari minőségügyi koordinációs bizottságok, illetve a szakfejlesztési bizottságok vesznek részt.

Az adminisztratív folyamatok fejlesztését az Adminisztratív Igazgatóságon működő Minőségirányítási és Folyamatszabályozási Iroda látja el.

Szakfejlesztési bizottságok

A szakfejlesztési bizottságok feladata a szak működésének rendszeres értékelése, fejlesztési ajánlások megfogalmazása a dékán, illetve a kari tanács számára. A szakfejlesztési bizottságokban a szakfelelősök, az oktatók és a hallgatók képviselői, továbbá lehetőség szerint a munkaadók képviselői és az alumni hallgatók képviselői vesznek részt. A bizottságok pontos összetételéről a karok maguk döntenek. 

Az egyes karokon működő szakfejlesztési bizottságok az alábbi linkeken található meg:  

A Stratégiai és Minőségfejlesztési Igazgatóság 

Az egyetem minőségfejlesztési tevékenységét 2016-ig az önállóan működő Minőségügyi Iroda látta el, amely később átalakult Minőségfejlesztési Irodává. A Minőségfejlesztési Iroda és a Stratégiai Iroda összeolvadásából jött létre a Stratégiai és Minőségfejlesztési Igazgatóság. 

A Stratégiai és Minőségfejlesztési Igazgatóság feladata az egyetemi szintű minőségügyi tevékenységek megvalósítása és koordinációja. Szerepünk alapvetően szolgáltató és fejlesztő: felmérések, elemzések és adatok közzététele révén szeretnénk elősegíteni az oktatási, kutatási és irányítási folyamatok javítását, az intézmény átláthatóságának növekedését.
Az Igazgatóság feladatai közé tartoznak az alábbi minőségfejlesztési tevékenységek:

  • Egyetemi szintű elégedettségi kérdőíves felmérések lebonyolítása: végzős hallgatók, gólya hallgatók, HalVel, oktatók/kutatók, adminisztratív munkatársak, munkaadók. (A diplomás pályakövetést a Vállalati Kapcsolatok és Karrier Iroda végzi.)
  • Egyéb elemzések készítése, figyelése (külső összehasonlítások, benchmarking): jelentkezési és felvételi adatok összesítése, Graduate Barometer Europe (European Student Barometer).
  • Rangsorfigyelés és adatszolgáltatás: a hazai és néhány nemzetközi rangsor figyelése, az egyetemi helyzetre vonatkozó összefoglalók készítése, a külföldi rangsorokhoz adatszolgáltatás koordinálása.
  • Intranetes alkalmazások felügyelete, adatgyűjtési eljárások koordinálása: az intranetes alkalmazások fejlesztése különös tekintettel az önéletrajzi rendszerre. 
  • Időszakos, eseti feladatok: intézményi akkreditációs folyamat koordinációja (MAB, EUA) (a programakkreditációs eljárásokat az Oktatási Rektorhelyettesi Iroda felügyeli), minőségi díj pályázatok koordinációja (FMD), az egyetem képviselete szükség szerint minőségügyi kérdésekben (pl. konferenciákon).
  • Az Egyetemi Minőségügyi Koordinációs Bizottság működésének adminisztrációja.

A Minőségügyi Iroda beszámolói az elmúlt években végzett tevékenységekről

További információ

A Stratégiai és Minőségfejlesztési Igazgatóság elérhetőségei:

Cím: Budapest–1093, Fővám tér 8. (főépület), 201-es szoba

Telefon: 06 1/ 482 5127

Fax: -

Minőségüggyel kapcsolatos kérdések feltehetőek az alábbi e-mail címeken:

Utolsó frissítés: 2018.11.30.

femdom-mania.net femdom-scat.net hot-facesitting.com