Április - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  

Hallgatói beszámoló 2009/10

Wageningen Universiteit

Szállás:

A szállás saját úton kellett elintézni. Sajnos az iskola nem segített albérletkeresésben és nem biztosít kollégiumi lakhatást az erasmusos diákoknak.

Beiratkozás:

Az egyetemen a Student Service Desk-nél kell beiratkozni, mely során egy regisztrációs lapot kell kitölteni. Diákigazolvány képet a helyszínen készítenek. A regisztráció után 2-3 hét alatt kiküldik a diákigazolvány.

Az egyetemmel kapcsolatos információkat is itt lehet megkapni, könyvet, egyesületek információját, sportolási lehetőségeket, várossal kapcsolatos információkat… stb.

Mikor megkaptuk a regisztrációs számot ezzel a számmal tudunk belépni az egyetem holnapjára és ezzel a számmal tudunk felvenni tantárgyakat és beregisztrálni a vizsgákra.

Az introduction day-re vagy az introduction week-re érdemes elmenni, ami a suli kezdés előtt van. Itt meg lehet ismerkedni a leendő osztálytársakkal, az egyetemi rendszerrel is, amit az ottani diákok mesélnek el. Szóval minden hasznos információkat megkaphatunk.  

Oktatás:

Az egyetemen a diákokat csoportmunkára, gondolkodásra ösztönzik. A beadandó munkákat, projekteket hetente kell prezentálni, ha olyan tantárgyat veszünk fel, ami ezt követeli. De vannak olyan tantárgyak, melynek az előadás sorozat után két hetes gyakorlati hét van. Itt jellemző a csoportmunka, saját ötlet, gondolkodás, prezentáció…

A vizsgák írásban történnek. 

Utazás:

A sok tanulás mellett rengeteg lehet utazni. Mivel Hollandia egy kis ország és fejlett vasútrendszerrel rendelkezik, ezért könnyen beutazható szinte az egész ország.

Fontos, hogy ha sokat utazunk érdemes kedvezményes kártyát venni, ami 40%-os kedvezményt biztosít minden egyes utazáskor. Ezt a kártyát a vasútállomáson lehet megvenni.

Wageningen-ben nincs vasútállomás. Így busszal tudjuk elérni a legközelebb vasútállomást Ede-ben, ami fél órára helyezkedik el a várostól. 

Sportolás:

Wageningen-ben a sport szinte minden fajtáját lehet űzni, az egyetemi sportcentrumban.

Diákélet:

Az egyetemen vannak diákszervezetek, amikre ha bejelentkezünk, akkor folyamatos információt kapunk a szórakozási lehetőségekről és programokról. 

Város:

A város kicsi. Könnyen körbe lehet biciklizni. A bicikli nagyon fontos közlekedési eszköz!!!

Legfontosabb, hogy minden szerdán  és szombaton van piac a főtéren, ahol mindenféle friss zöldséget, gyümölcsöt, húst és halakat lehet vásárolni kedvező áron.

Nagyon hangulatos pub-okkal és éttermekkel rendelkezik. 

Utolsó frissítés: 2018.11.30.