Augusztus - 2015
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29
31  
csütörtök, 2015. augusztus 27.
10:00 - Meghívó Donkó Ádám házi védésére
A Kertészettudományi Doktori Iskola meghívja Önt Donkó Ádám "A termőhely, valamint egyes agro- és fitotechnikai műveletek hatása a szőlő mikorrhiza-kolonizációjára" című PhD doktor...

Rendszergazdai pályázat - 2015/2016. tanév

Tisztelt Lakók és Érdeklődők!

A Budapesti Corvinus Egyetem Tarkaréti Kollégiuma pályázatot hirdet a 2015/2016. tanévre rendszergazdai (senior segítői) feladat ellátására.

A pályázatok benyújtási határideje: 2015. július 14. 12 óra

A pályázat részletei a csatolt fájlban megtalálhatóak.

Üdvözlettel:

Molnár Gyula
adminisztrátor
Tarkaréti Kollégium

Tarkaréti Vegyesbolt

Tisztelt Lakók és Érdeklődők!

A Tarkaréti Kollégium új üzemeltetőt keres a földszinti vegyesbolt (née büfé) üzemeltetésére. Mindannyiunk közös érdeke, hogy lakóink megfelelő színvonalú áruellátásban részesüljenek, így kérem, ha személyesen érdekeltek a pályázatban, pályázzanak, ha pedig ismernek olyat, akit érdekelhet az üzemeltetés, juttassák el számára a pályázati kiírást, ami az alábbi linken érhető el:

portal.uni-corvinus.hu/fileadmin/user_upload/hu/kozponti_szervezeti_egysegek/kommunikacio/PDF/Palyazati_Kiiras_Tarka_Vegyesbolt_20150615_VEGLEGES.pdf

A pályázat határideje: 2015. július 17.

Senior segítői pályázat - 2015/2016. tanév

Tisztelt Lakók és Érdeklődők!

A Budapesti Corvinus Egyetem Közgáz Campus Kollégiumok pályázatot hirdetnek a 2015/2016. tanévre senior segítői feladatok ellátására.

A pályázatok benyújtási határideje: 2015. június 8.

A pályázat részletei a csatolt fájlban megtalálhatóak.

Üdvözlettel:

Molnár Gyula
adminisztrátor
Tarkaréti Kollégium

Tájékoztató a BCE tandíj gyűjtőszámla változásáról

Kedves Corvinusos Hallgatók!

A Budapesti Corvinus Egyetem Tandíj gyűjtőszámlája 2013. július 4. napjától megváltozik. Részleteket az e tárgyban kiadott 20/2013. (VI.27.) főigazgatói utasításban találtok.

Bogárirtás

Kedves Kollégisták!

2013. július 9-én, kedden 9:00-tól bogárirtás lesz a kollégiumban. Kérem, hogy a szobában rakjátok el a dolgaitokat a földről, ill. a vizesblokk környékéről, hogy ezzel segítsétek a szakemberek munkáját.

Megértésetek köszönöm!

Üdvözlettel,
Márkus Veronika

Nevelőtanári pályázati kiírás

A Budapesti Corvinus Egyetem Közgáz Campus Kollégiumainak (Földes Ferenc Kollégium, Kinizsi Kollégium, Tarkaréti Kollégium) nevelőtanári státuszára.

A BCE Közgáz Campus Kollégiumaiban pályázatot hirdetünk a 2013/2014-es tanévre az alábbi kollégiumi nevelőtanári státuszokra:

 • Földes Ferenc Kollégium: 2 fő nevelőtanár (külföldi hallgatók ügyeinek intézése, ügyelet)
 • Tarkaréti Kollégium: 1 fő rendszergazda, 3 fő nevelőtanár (szobabeosztás készítése, könyvtárosi feladatok ellátása, ügyelet)
 • Kinizsi Kollégium: 1 fő rendszergazda, 3 fő nevelőtanár (Neptun rendszer kezelése, szobabeosztás készítése, külföldi hallgatók ügyeinek intézése, ügyelet)

A nevelőtanárok megbízatása a Földes Ferenc Kollégiumban 10 hónapra szól, 2013. szeptember 1-től 2014. június 30-ig, a Kinizsi Kollégiumban és a Tarkaréti Kollégiumban 12 hónapra szól, 2013. július 1-től 2014. június 30-ig. A pályázatokat a Kollégiumi Bizottság véleményezi, majd személyükről a kollégium igazgatója dönt, aki munkaköri leírásban határozza meg konkrét feladataikat.

A pályázók több kollégiumot is megjelölhetnek.

Feladatuk a BCE Kollégiumaira vonatkozó Keretszabályzat szerint:

 • ellátni az igazgató által rájuk bízott feladatokat,
 • Kollégiumi Bizottság munkájának segítése,
 • segíteni és felügyelni a kollégiumi Házirend és egyéb szabályzatok rendelkezéseinek, valamint az együttélés normáinak betartását,
 • segíteni a kollégisták beilleszkedését, problémáik megoldását,
 • feladataik teljesítéséről beszámol a kollégium igazgatójának.

Díjazásuk:

 • A nyertes pályázókkal a BCE megbízási szerződést köt, feladatuk ellátásáért megbízási díjban részesülnek. A férőhely használatra a BCE bérleti szerződést köt. A bérlemény használatáért bérleti díjat fizet.

Pályázhatnak:

 • Akik a BCE végzett hallgatói, vagy akiknek a 6. féléve is lezárásra került
 • Akik a BCE kollégiumaiban laktak,
 • Akik rendelkeznek egyetemünkön szerzett kollégiumi közéleti, érdekképviseleti tapasztalatokkal.

Pályázatnak tartalmaznia kell:

 • A pályázó személyes adatait,
 • Az eddigi kollégiumban és egyetemen végzett közéleti, közösségi és érdekképviseleti tevékenységeit,
 • Pályázatának motivációit, elképzeléseit a nevelőtanári feladat ellátására,
 • Melyik kollégiumba/kollégiumokba szól a pályázat.

A pályázatok beérkezési határideje:

 • 2013. május 31. 12 óra a BCE Kinizsi Kollégium titkárságán
 • (Cím: BCE Kinizsi Kollégium, 1092. Budapest, Kinizsi u. 2-6.)

További információkkal áll a pályázók rendelkezésére Erdőháti Nagy Lászlóné kollégiumi igazgató, a 1/482-7906-os telefonszámon, vagy személyesen a Kinizsi Kollégiumban.

Tűzriadó gyakorlat

Kedves Kollégisták!

December 13-án (csütörtökön) 13 órakor tűzriadó gyakorlat lesz a kollégiumban. Kérjük segítő közreműködéseteket, hogy az épületet az előírásoknak megfelelően, az ilyen esetben érvényes szabályok betartásával ki tudjuk üríteni (Tűzriadó terv és menekülési útvonal leírása megtalálható minden szobában).

Üdvözlettel:
Márkus Veronika

Tájékoztató a BGF-es beköltözők számára

Kedves Kollégista!

Értesítjük, hogy a kollégiumi beköltözés időpontja 2012/2013-as tanévre:

 • 2012. szeptember 2-án, 14 órától 18 óráig;
 • 2012. szeptember 3-án, 9 órától 16 óráig;
 • 2012. szeptember 9-én, 9 órától 16 óráig.

Az időpont kiválasztását kérjük, jelezze a pályázati rendszerben. Az előzetes jelentkezés el-mulasztása esetén nem tudjuk fogadni az adott beköltözési napon.

A kollégiumi elhelyezéssel kapcsolatos további kérdés esetén érdeklődjön a https://koli.kkfk.bgf.hu/apex/<wbr></wbr>f?p=100:1 honlapon, valamint a koli(kukac)kkfk.bgf.hu e-mail címen.
A kollégium felszereltségével, elérhetőségével kapcsolatban információkat talál a tarkaret.uni-corvinus.hu oldalon, kérdéseivel pedig forduljon bátran a kollégium vezetőségéhez.

Beköltözéskor a regisztrációs pultnál kell jelentkeznie, ezt követően Emmer Alexandra demonstrátornál, aki rögzíti megérkezésüket a BGF/KKK kollégiumi rendszerében!
A regisztrációs pultnál egyeztetjük az adatait, valamint itt kell befizetnie a kulturális hozzájárulást (3000 Ft/év), illetve a kártyaletéti díjat (1500 Ft/fő) is. A kollégista a kiköltözéskor visszakapja ezt az összeget, ha a szobát hiánytalanul, illetve belépőkártyáját sértetlenül adja vissza az üzemeltetés számára. Ha a szobát leltár-hiányosan adja vissza kiköltözéskor, vagy a belépőkártyáját nem vagy nem sérülésmentesen adja vissza, a kártyaletéti díjat elveszíti, az a kártérítés vagy más jogcímen Ön által fizetendő összegbe beszámít.

A kollégiumban elektronikus beléptető rendszer működik a bentlakók biztonsága érdekében.
A beköltöző a tűzvédelmi tájékoztató meghallgatása után veheti át a szobakulcsot.

A szobákban elhelyezett felszerelési tárgyakat az első beköltöző a szobaleltár alapján veszi át; kiköltözéskor ez alapján kell a szobát átadni.
A kollégiumba nem lehet behozni mikrohullámú sütőt, rezsót, merülőforralót és hősugárzót, azaz semmilyen hőfejlesztő eszközt a hajszárító kivételével.
Minden más műszaki cikk (pl.: számítógép, televízió) vagy olyan felszerelési tárgy, amit a kollégiumban is adunk (pl.: lámpa, ruhaszárító) behozható, amennyiben írásban jelenti a regisztrációs pultnál (kiköltözéskor csak így fogja tudni kivinni az épületből).
Ágyneműhuzatot a kollégium nem biztosít, a kollégistáknak kell gondoskodnia róla.

A kollégiumi vendégfogadás rendje szerint a kollégiumi vendégfogadási díj 400 Ft/fő/éjszaka. Ezt a szállásdíjat azoknak kell fizetniük, akik az éjszakát a kollégiumban töltik, ugyanakkor azokra is vonatkozik, akik nem töltik itt az éjszakát, de 23.00 óráig nem hagyják el az épületet. A vendégfogadási díjat a portán fizethetik be.

További információ megtalálható a https://koli.kkfk.bgf.hu/apex/<wbr></wbr>f?p=100 címen Probléma esetén keresse fel a 123-as szobát a Mátyásföldi Kollégiumban, vagy a  Mátyásföldi Kollégiumi Bizottságot. Ha az nem vezet eredményre,  akkor írjon levelet a koli(kukac)kkfk.bgf.hu címre, vagy forduljon a kollégium igazgatójához.

Üdvözlettel:
Mátyásföldi Kollégiumi Bizottság

Nyári kollégium - 2012

A tanév befejeztével a Tarkaréti Kollégium lehetőséget biztosít lakói számára a nyári elhelyezésre. Ha nem szeretnéd a nyarat is a kollégiumban tölteni, akkor legkésőbb 2012. június 18. (hétfő 16:00-ig) kell kiköltöznöd. Amennyiben 2012. június 18-a után is benn szeretnél maradni a kollégiumban, akkor jelentkezned kell. Ha ezt elmulasztod megtenni, akkor 2.000 Ft/fő/éj vendégéjszakai díj ellenében tudsz bejutni a szobádba. Aki év közben Tarkán lakott, az nem adhatja be nyárra a Kinizsi kollégiumba a jelentkezését. Jelentkezni lehet június, július és augusztus hónap végéig.

Jelentkezési időszak:

 • 2012. május 15. – 2012. május 31. 24:00

Jelentkezés módja:

Nyári kollégium díja:

 • Zuhanyzós szobában 23.300 Ft/fő/hó
 • Többágyas és házastársi szobában 20.950 Ft/fő/hó
 • Június hónapban „díjtalan” - azt a júniusi kollégiumi díj tartalmazza.
 • Aki államvizsgázik a Corvinuson, annak van lehetősége az államvizsga idejéig maradni július hónapban. Államilag támogatott hallgatók részére 310 Ft/nap költségtérítéses hallgatóknak 700 Ft/nap

Szociális alapon történő pályázás (Csak Corvinusosoknak!):

 • Kivételes szociális helyzetűeknek (Max. 8 fő 2 hónapra, vagy 16 fő 1 hónapra)
 • Kérvényeteket a tarkaretikollegium(kukac)gmail.com címre e-mailben csatolva küldjétek el. (Pár sor melyben leírjátok, hogy igényelni szeretnétek a szociális alapon a nyári bentlakást. Illetve fejtsétek ki, hogy milyen szociális körülmények miatt adtátok be a pályázatot Pl: munkanélküli a családban, tartós betegség, árva, félárva, stb.).
 • Az elbírálás a tavalyi kollégiumi felvételi pontjai alapján történik. Igazolásokat csak azoknak kell benyújtani, akiknél jelentős változás történt a felvételi pontjaikhoz képest. Az igazolások beküldési határideje 2012. május 31.
 • Zuhanyzós szoba 11650 Ft/fő/hó
 • Többágyas és házastársi szoba 9.300 Ft/fő/hó

Nyári kollégiumi díj befizetése:

 • A NEPTUNon, illetve külsősöknek a Koordinátori Irodában a szokásos módon!
 • Júliusi nyári kollégiumi díj befizetési határideje: 2012. június 25. (hétfő)
 • Augusztusi nyári kollégiumi díj befizetési határideje: 2012. július 25. (szerda)
 • A befizetési határidő elmulasztása esetén a kollégiumi kártya letiltásra kerül, és a következő naptól a vendégszoba díját kell fizetned, ami 2.000 Ft/fő/éj.

Nyári kollégiumi elhelyezés:

 • 5. emelet
 • Minden nyári bentlakónak át kell költözni

Házastársi elhelyezés:

 • Igényelhető az 5 db házastársi szoba
 • Újdonság, hogy a párok abban az esetben is tudnak egy szobában lakni, ha lemaradtak a házastársi szobáról - egy háromágyas szobában - csak ebben az esetben a harmadik férőhely díját is ki kell fizetniük. (+20950 Ft)

Egyéb fontos információk:

 • Csak azok jelentkezését tudjuk elfogadni, aki határidőn belül rendezte az aktuális kollégiumi díj tartozását.
 • Az internet díjat egyben kell befizetni: 1500 Ft/hó, azaz 2 hónap 3000 Ft. Határideje 2012. június 25.
 • A jelentkezési lapon minden Rád vonatkozó információt adj meg! Ha szigorlatozol vagy államvizsgázol, azt mindenképp jelöld meg akkor is, ha egyéb okból is kérsz nyári elhelyezést!
 • A jelentkezéseket beérkezési sorrendben dolgozzuk fel. Ezért kérünk, mihamarabb küldd el azt, hogy biztos legyen a helyed a nyár folyamán, valamint, hogy a szoba- és szobatárs-igényeid a lehetőségekhez képest figyelembe tudjuk venni.
 • A későn beküldött jelentkezéseket csak akkor tudjuk figyelembe venni, ha van még szabad hely.
 • Amennyiben június 1-ig nem igényeltél nyári kollégiumot, de úgy alakul, hogy mégis szeretnél a nyár folyamán beköltözni, jelentkezésed küldd el a tarkaretikollegium(kukac)gmail.com címre, és szabad szoba esetén mindenképpen megkeresünk.
 • Az e-mail címed és/vagy a telefonszámod mindenképp add meg, hogyha bármi miatt szükség van rá, el tudjunk érni.
 • Szeretnénk tájékoztatni, hogy amennyiben mégsem szeretnél az igényelt időszak teljes tartama alatt a kollégiumban maradni, a nyári kollégium díjának 50%-át ki kell fizetned az igényelt időszakra vonatkozóan. A korábbi kiköltözést az azt megelőző hónap 20-áig kell jelezned, a tarkaretikollegium(kukac)gmail.com címen.
 • Abban az esetben, ha nem jelzed a fenti határidőig, hogy az igényelt időszak lejárta előtt ki szeretnél költözni, akkor a teljes havi kollégiumi díj kiírásra kerül, melyet bennlakástól függetlenül ki kell fizetned.

Ha bármilyen kérdésed van a nyári kollégiummal kapcsolatban, keress minket a tarkaretikollegium(kukac)gmail.com címen, vagy személyesen Fejős Norbertet a 320-as szobában.

 

Üdvözlettel:

Fejős Norbert
Kollégiumi nevelőtanár

Rágcsálóirtás

Kedves Kollégisták!

Szeretnélek tájékoztatni Titeket, hogy 2012. május 23-án szerdán 10.00 órakor rágcsálóirtás lesz a kollégiumban.
Kérlek Titeket, hogy pakoljatok el a szobátokban, hogy a szakemberek elvégezhessék a munkát.

Köszönettel,

Vaszily Józsefné
kollégiumi koordinátor

Műszaki ellenőrzés és a szobák tisztaságának ellenőrzése

Kedves Kollégisták!

Szeretnélek tájékoztatni Titeket, hogy 2012. február 28-án kedden 10.00 órakor műszaki ellenőrzés és szobák tisztaságának ellenőrzése lesz a kollégiumban.
Kérlek Titeket, hogy a szobátokban pakoljatok össze, hogy a szakemberek elvégezhessék a munkát.

Köszönettel:

Vaszily Józsefné
kollégiumi koordinátor

Áramszünet

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Hálózati Szolgálató Kft. a biztonságosabb villamosenergia ellátás érdekében

2011. szeptember 17-én /szombaton/ 8.00 órától 16.00 óráig

hálózatunkon  karbantartási, üzemzavar-megelőzési munkálatokat végez.

A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.

Biztonsági okokból ezúton felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy ha a cég a munkálatokat a jelzett időpont előtt fejezi be, akkor a hálózatot előzetes értesítés nélkül visszakapcsolja.

Figyelem!!!!

Beköltözési időpont minden felvételt nyert hallgatónak, akik eddig még nem költöztek be:

szeptember 11. 9:00-16:00,

akik nem tudtak megjelenni, de felvételt nyertek, szeptember 12-től 16-ig tudnak beköltözni minden nap 9:00-15:00 között a titkárságon.

Ha addig nem költöznek be, akkor elveszítik a férőhelyüket.

Informatikai szolgáltatási szünet

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

Emlékeztetném Önöket az április 28.-án megjelent 9. számú rektori utasításban leírtakra, miszerint:

"A szerverterem hűtő-, és elektromos rendszerének felújítása, valamint a helyiség ablakainak cseréje miatt a 2011 augusztus 10. és 2011 augusztus 14. közötti időszakban az egyetemen minden informatikai szolgáltatás szünetel - ezen idő alatt a hálózati elérés és az IP telefonos rendszer sem működik."

Ahhoz, hogy a munkaterületet 10.-én reggel át tudjuk adni ablakcserére, a rendszereket 9.-én este 20 órakor leállítjuk, hogy a teremben lévő eszközök nejlonozását reggelig el tudjuk végezni.

Üdvözlettel:
Szegedi János
igazgatóhelyettes
BCE ISzK

Pótfelvételi a Tarkaréti Kollégiumba

Pályázók köre:

Azok a hallgatók, akik

 •  nem nyújtottak be érvényes kollégiumi felvételi pályázatot a 2011/2012. tanév pályázási időszakában, illetve
 • tanulói/hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, de nem a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói („külsős” hallgatók).

Keretszám: A fennmaradó feltöltetlen kollégiumi helyek száma. (A felvehető hallgatók létszáma a Budapesti Corvinus Egyetemen meghirdetett kollégiumi pályázati és fellebbezési időszak lezárását követően kerül meghatározásra.)

Pályázás módja: A pályázat benyújtását kizárólag e-mail formában kérjük az ekb(kukac)uni-corvinus.hu címre „TARKA PÓTJELENTKEZÉS” tárggyal és az alábbi igazolások csatolásával:

 •  Érvényes diákigazolvány (A 2011/2012. tanév őszi félévről szeptemberben tanulói/hallgatói jogviszony-igazolást kérünk.)
 • Lakcímigazolás (helyi Népességnyilvántartó Iroda által kiállított igazolás arról, hogy a hallgató lakcímére kik vannak bejelentve)
 • Utolsó 3 havi jövedelemigazolás

Pályázati időszak: 2011. augusztus 15 – 2011. augusztus 31.

Eredményhirdetés: A pályázók értesítése e-mailben történik 2011. szeptember 5-én.

Aktualitások

Kedves Kollégisták!

Íme pár hasznos információ azoknak, akik tovább maradnak a kollégiumban.

A nyári kollégiumi jelentkezés során többen igényelték csupán azt, hogy tovább maradhassanak Tarkán júniusban.
Ennek értelmében a legtöbb ember július 1-én hagyja el a szobáját.

Így azok, akik nyári kollégiumot igényeltek, 6 szoba kivételével csak július 1-vel tudják elfoglalni új szobájukat.
Ez a hat, már szabad, beköltözésre váró üres szoba a következő: 403., 408., 415.,502., 510., 512.

Kérem az érintetteket, akik e hat szoba valamelyikébe nyertek nyári kollégiumi felvételt, költözzenek át június 23-ig.
Amennyiben ez gondot jelent, jelezzétek Kati néninek emailben (kati.vaszily(kukac)uni-corvinus.hu), vagy személyesen holnap délután 3-ig.

Üdvözlettel:
Kollégiumi Bizottság

A kollégiumi jelentkezés feltételei

Külsős érdeklődőknek

Természetesen a 2011-2012 tanévben is lesz lehetőség a külsős hallgatók számára jelentkezni. Az EKB még nem írta ki ennek feltételeit, figyeljétek a honlapot, amint bővebb információnk lesz, azt itt megtaláljátok.

BCE hallgatóinak

Kollégiumi pályázati feltételek ITT.

Utolsó frissítés: 2015.08.24.