November - 2018
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  
Népszerű volt a BCE Székesfehérvári Campusának nyílt napja| 2019.01.21.

2019. január 18-án tartottak nyílt napot a Corvinus székesfehérvári campusán, melyen közel kétszáz leendő hallgató vett részt.

 

 

 

A nyílt napon megjelentek közül 51% Fejér megyéből, 14% Budapestről, 6% Pest megyéből érkezett. De elmondható, hogy az ország egész területéről jöttek az érdeklődők. A leendő hallgatók megismerkedhettek az intézmény képzéseivel, a duális oktatás nyújtotta lehetőségekkel, illetve a képzésben résztvevő partnercégek képviselőivel is. Két villámelőadás keretében belekóstolhattak az egyetemi élet oktatási struktúrájába, majd lehetőség volt az intézmény infrastruktúrájának megismerésére, campus-túra keretében.

 

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán 2016 szeptemberében kezdődött meg az oktatás, az elmúlt két évben az intézmény az anyaegyetem duális képzési központjává fejlődött.

A felsőoktatási intézményen 2019 szeptemberében négy alapképzést, két mesterképzést, és egy szakirányú továbbképzést hirdettek. Nappali alapképzések: Gazdálkodási és menedzsment, Pénzügy és számvitel, Turizmus-vendéglátás. Levelező alapképzés: Gazdaságinformatikus. Nappali mesterképzés: Sportközgazdász. Levelező mesterképzés: Regionális és környezeti gazdaságtan. Szakirányú továbbképzés az Agrobusiness menedzser, levelező tanrendben.

 

Minden nappali alapképzés indul duális képzési formában, valamint a Sportközgazdász mesterképzés is. A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, amely során a hallgatók már egyetemi éveik alatt részletes ismereteket szereznek a munka világáról. Képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik és részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával. A BCE Székesfehérvári Campusa jelenleg közel 30 képzési partnerrel rendelkezik, köztük több Budapesti székhelyűvel, és cél, hogy ez a szám folyamatosan bővüljön.

 

2019-ben, akár a keresztféléves, akár a normál felvételi eljárásban a CORVINUS-ra jelentkezők változatlan formában, azaz továbbra is állami ösztöndíjas és önköltséges helyekre adhatják be jelentkezésüket, a meghirdetett alap- és mesterképzési szakokra. A felvételi keretszámokban sem lesz változás.

A BCE Székesfehérvári Campusára jelentkezők számára nagyobb az esély az állami ösztöndíjra is. Az emberi erőforrások minisztere a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény 46. § (4) bekezdése alapján az alábbi alapképzési, valamint osztatlan mesterképzési szakok esetében a magyar állami ösztöndíjas képzésre történő felvételhez szükséges követelményt (minimumpontszámot) az alábbiak szerint határozta meg:

  • Gazdálkodási és menedzsment: 400 pont
  • Pénzügy és számvitel: 400 pont
  • Turizmus-vendéglátás: 400 pont

 

 

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa egy innovatív, fejlődő intézmény. 2019 májusában adják át „B” épületét, mely közel 1,5 milliárd forintos beruházásból épül, az EFOP 4.2.1. projekt keretében. Itt kerül kialakításra az európai színvonalú könyvtár és olvasószoba, az oktatási-kutatási célokat szolgáló laborok, illetve a campus legnagyobb, 160 főre optimalizált előadóterme, számos további oktatóterem mellett. A campus tevékenysége azonban nem korlátozódik majd kizárólag a felsőoktatásra. Az új épület révén az intézmény alkalmas lesz kisebb és közepes méretű konferenciák befogadására, kutatási és innovációs centrumként történő működésre, olyan intellektuális bázist létrehozva, mely régóta hiányzik a Fejér megyei térségből.

 

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának minden képzése gyakorlatorientált. Az itt megszerzett tudás megfelel a kor piaci elvárásainak. A végzett hallgatók képesítése valós értéket képvisel, mely a magasszintű oktatáson alapul. A Corvinus minőség a Székesfehérvári Campus védjegye is egyben!

 

 

 

Utolsó frissítés: 2018.11.30.