December - 2019
H K S C P S V
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  
A Fudan Egyetem professzora tartott vendégelőadást egyetemünkön| 2019.04.02.

Jun Qian nyilvános előadáson beszélt Kína pénzügyi rendszeréről, majd Fudan-Corvinus double degree program hallgatóinak tartott kurzust.

Egyetemünkre látogatott Jun Qian nemzetközileg elismert közgazdász professzor, a Fudan Egyetem oktatója, hogy a Corvinus-Fudan double degree program keretében tartson kurzust a hétvége során. Egyetemünk hallgatói és oktatói 2019. március 29-én vehettek részt nyilvános előadásán, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Tanszéke és az MNB-BCE International Executive Project Center közösen szervezett „An overview of China’s financial system” címmel. A résztvevők megismerhették Kína bankrendszerét, illetve az ország teljes pénzügyi hálózatának szignifikáns elemeit.

Miután az érdeklődők az utolsó székig megtöltötték a második emeleti tárgyalótermet, Szántó Zoltán Oszkár általános rektorhelyettes köszöntötte a jelenlévőket, majd mutatta be a hallgatóságnak Jun Qian professzort, a neves Fudan University FANHAI International School of Finance dékánját. Az intézmény Kína egyik legszínvonalasabb egyeteme, világviszonylatokban is jelentős szerepet betöltő oktatási egység.

„Pénzügyi rendszert nem lehet elemezni a bankrendszer vizsgálata nélkül.” – Többek között ezzel a gondolattal kezdte meg előadását a kínai professzor, majd részletekbe menően vázolta az országa bankhálózatának felépítését, azt, hogy pontosan milyen lábakon áll a pénzvilág. Bemutatásra került a bank, mint a gazdasági fejlődés motorja, majd a gazdasági átalakulási folyamatokban betöltött szerepéről tájékozódhatott a hallgatóság.

A prezentáció kitért arra is, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdenie a pénzügyi rendszernek, és ez hogyan hat Kína helyére a világvezető gazdaságok között. Jun Qian professzor hangsúlyozta: országa pénzügyi szerepvállalásából adódóan kötelességüknek érzik, hogy minden erővel küzdjenek esetleges gazdasági krízishelyzetek ellen, sőt a legnagyobb kihívásként jellemezte a gazdasági válság megelőzését.

Utolsó frissítés: 2018.11.30.