December - 2019
H K S C P S V
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  
Tovább növekedett az első helyes jelentkezők száma a Corvinuson| 2019.04.04.

A Budapesti Corvinus Egyetem 2019-ben tovább tudta növelni azon diákok számát, akik a felvételi eljárás keretében a Corvinus valamely képzését jelölték meg első helyen. Továbbra is az ország legnépszerűbb kara a Gazdálkodástudományi Kar, és 20%-kal növekedett a Közgazdaságtudományi Kar képzésein is az első helyes jelentkezések száma. Kiemelendő továbbá, hogy növekedett az idegennyelvű képzésekre jelentkező száma is.

Az Oktatási Hivatal adatai szerint a 2019-es felsőoktatási felvételi eljárásban az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedő számú, összesen 9122 diák jelentkezett a Corvinusra, közülük 5813 diák első helyen jelölte meg az intézményt, az összes leadott jelentkezések száma pedig a 20 ezret is meghaladja. A korábbi évhez képest mind az alap-, mind a mesterképzésen növekedett az első helyes jelentkezések száma, összesen 3%-kal. A Corvinus Egyetem idegen nyelvű képzései iránt is nőtt az érdeklődés, alapszakon 10%-kal, míg mesterképzésben 20%-kal többen jelölték meg első helyen az angol nyelvű képzéseket, mint a megelőző évben. A magyar hallgatók idei jelentkezési adatai is kiemelik a megújuló Corvinus erősségeit; a hazai gazdaság- és társadalomtudomány vezető intézményeként a mesterképzésre és a nemzetközi beágyazottsága révén angol nyelvű képzéseire építő célkitűzéseit. 

A Corvinus képzési kínálatában az ország 10 legnépszerűbb szakjából 5 is megtalálható (gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás, gazdaságinformatikus, pénzügy és számvitel), amelyekre a jelentkezési összlétszám idén is nőtt, a korábbi évhez képest.

A Corvinus legnépszerűbb kara továbbra is a Gazdálkodástudományi, amely a tavalyinál is több, 4361 első helyes jelentkezővel és majdnem 15 ezer összes jelentkezéssel egyúttal az ország legkeresettebb egyetemi kara. A kar listavezető szakja továbbra is a gazdálkodási és menedzsment képzés, megelőzve a nemzetközi gazdálkodás, a gazdaságinformatika és a pénzügy és számvitel szakokat, amelyek népszerűsége szintén töretlen. A gazdaságtudományok területén a Corvinus képzéseit országosan az összes első helyes jelentkezők 18%-a jelölte meg, amellyel a legnépszerűbb az gazdaságtudományi egyetemek között.

A Közgazdaságtudományi Kar képzéseire idén közel 20 százalékkal többen jelentkeztek első helyen, mint az elmúlt évben, és az összes jelentkezések száma is szignifikánsan nőtt. A kar legnépszerűbb képzése továbbra is az alkalmazott közgazdaságtan alapszak, de továbbra is jelentős érdeklődés mutatkozik olyan különleges képzések iránt, mint a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés osztatlan-, vagy az egészségpolitika, tervezés és finanszírozás mesterképzés.

A Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar két legnépszerűbb szakja továbbra is a nemzetközi tanulmányok, valamint a kommunikáció és médiatudomány képzés. Országos szinten elmondható, hogy a társadalomtudományok iránt érdeklődő diákok 16%-a Corvinust jelölte meg első helyen.

A Corvinus 2019. szeptemberében már a negyedik évfolyamát fogja indítani Székesfehérváron. Az egyetem Fejér megyei székhelyen lévő Campusára a tavalyival megegyező nagyságrendben jelentkeztek a diákok, a mesterszakra jelentkezők száma kiugróan emelkedett. A székesfehérvári campus képzései között a gazdálkodási és menedzsment szak, valamint a turizmus-vendéglátás képzés vezeti a népszerűségi rangsort, amelyek duális képzési formában is elérhetőek.

Utolsó frissítés: 2018.11.30.