Március - 2020
H K S C P S V
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  
Végzett sportközgazdász hallgatókat köszöntöttek a BCE Székesfehérvári Campusán| 2019.06.24.

Diplomavédéssel lezárult az országban egyedülálló nappali tagozatos, duális formában meghirdetett Sportközgazdász mesterképzés első évfolyamának munkája, amelyet egy ünnepség keretében zártak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán.

Tizenhárman tettek eredményes záróvizsgát a 2017-18-as tanévben elsőként elinduló szakon. A duális képzési formát közülük hatan választották: a hallgatók az Alba Regia SC, a Budapesti Honvéd SE, a Talmácsi Group és a Lagardere Sports Hungary együttműködő partnereknél szereztek gyakorlati tapasztalatokat.   A tanulmányaikat sikerrel elvégző hallgatókat dr. András Krisztina szakfelelős köszöntötte. Kiemelte, hogy amikor a Corvinus Székesfehérvári Campusának dinamikus fejlődéséről van szó, akkor az infrastrukturális fejlődés mellett óriási jelentőségű a duális oktatási hagyományok megteremtése is. Elmondta, hogy a pénteki napon a legelső duális képzés hallgatói lezártak egy időszakot: jól felkészült szakemberek kerülnek ki a sportközgazdász szakról a munkaerőpiacra, akik tisztában vannak a módszertannal és gyakorlattal is. A végzősök olyan tudással rendelkeznek, amely biztosítja, hogy kiemelkedő vezetői és munkatársai lesznek szakterületüknek – fogalmazott.

Dr. Cser-Palkovics András
Székesfehérvár polgármester köszönetet mondott a fontos képzési struktúra úttörőinek, akik elindították a Sportközgazdász mesterszakot, valamint a hallgatóknak, akik részt vettek a képzésben – egy olyan területen, ami fontos a város életében, hiszen a kultúrával együtt a sportnak van jelentős közösségszervező ereje, fejezte ki. „Egyre nagyobb igény van olyan szakemberekre, akik rendelkeznek a sport szeretetével, valamilyen szintű ismeretével, de mellette a pénz fogalmával is tisztában vannak.”

A szak duális képzésének egyik vállalati partnere képviseletében Imre Géza, a Budapesti Honvéd Sportegyesület sportigazgatója gratulált a végzett hallgatóknak. A képzési formáról szerzett tapasztalataiból megosztotta, hogy ma már az ország minden részéből jelentkeznek duális képzésre, nagyrészt a dunántúli régióból. Szükség van jó sport- és gazdasági szakemberekre – lehetőség szerint olyan módon, ahogy a sportközgazdász szakon tanulók ezt képviselik.  

A hallgatók számos hazai és nemzetközi sportszakember bevonásával végezték tanulmányaikat, interaktív tanórák keretében. A képzés mögött álló szakmai műhely, a Sportgazdaságtani Kutatóközpont évről-évre újabb partnerekkel veszi fel a kapcsolatot oktatási és kutatási téren, amelynek eredményei a mesterképzés színvonalának folyamatos fejlesztésében is jelentkeznek.

2019 őszén a Sportközgazdász mesterképzés harmadik évfolyama kezdi meg tanulmányait Székesfehérváron.

Utolsó frissítés: 2018.11.30.