December - 2018
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Idegen nyelvű képzéseink

Alapképzés

BSc in Applied Economics

Mesterprogramok

MSc in Public Policy and Management

MSc in Economic Analysis

MSc in Health Policy, Planning and Financing

Rövid programok

 

Az egyéves graduális szintű tanulmányokat nyújtó EMPA-Budapest program 1996-ben lett tagja az European Master of Public Administration nemzetközi felsőoktatási szövetségnek. Az EMPA keretében jelenleg már tizenkét felsőoktatási intézmény működik együtt a hallgatók közös képzésében:

 • Budapesti Corvinus Egyetem (Magyarország)
 • Erasmus Universiteit Rotterdam (Hollandia)
 • Deutsche Hochschule für Verwaltungswissenschaften Speyer (Németország)
 • Institut d'Etudes Politiques de Paris (Franciaország)
 • Katholieke Universiteit Leuven (Belgium)
 • Rijksuniversiteit Leiden (Hollandia)
 • Tallin Univeristy of Technology (Észtország)
 • University of Liverpool (Egyesült Királyság)
 • University of Vaasa (Finnország)
 • University of Geneva (Svájc)
 • Université Catholique de Louvain (Belgium)
 • University of Lyon (Franciaország)

A program 75 kredites, félévenként három kötelező és két választható tárgyat 30 kredit értékben, valamint 15 kredit értékű szakdolgozat védést tartalmaz. Jellemző témakörei: közpolitika elemzés, közpolitika folyamata, gazdasági kormányzás, alternatív szolgáltatás-szervezés, intézményi változások az átmenet időszakában.

Az EMPA programban résztvevő egyetemeken a mesterszakos hallgatóknak lehetőségük van egy féléves részképzésre tandíjmentesen. A külföldi tanulmányaik folytatásához a hallgatók Erasmus ösztöndíjra is jelentkezhetnek. A partneregyetemek hallgatóit a kölcsönösség alapján egy féléves képzésre az egyetemünk is fogadja. Ez egyben azt is jelenti, hogy a végzett hallgatók a hazai egyetemi diploma mellé a partner-egyetemek által aláírt EMPA-Certificate-t is kaphatnak.

Az EMPA programra jelentkező külföldi hallgatók az egyéves program teljesítése esetén, melynek része a szakdolgozat védése is, EMPA-Budapest certificate-t kapnak.

A közgazdálkodás és közpolitika mesterszak nappali tagozatos hallgatói is teljesíthetik az EMPA-Budapest programot a mesterszakos tanulmányaik során, mivel megfelelő ekvivalencia létezik a magyar és angol nyelven is oktatott tárgyak között.

Bővebb információ itt.

Kettős diploma programok

 

A Közgazdaságtudományi Kar egyik stratégiai célja az ún. kettős diplomák kialakítása, szélesítve ezzel a hallgatók lehetőségeit, de egyben célirányosabbá is téve a mobilitást. A kettős diplomák kialakítása egyben azt is lehetővé teszi, hogy a megszokottnál jóval szorosabb együttműködés alakuljon ki a programban résztvevő karok, tanszékek, illetve kollégák között. Ezek a tanulmányi programok erősítik a későbbi konzorciális együttműködések lehetőségét is.

A kettős diplomákat adó programok a karon már futó magyar és/vagy angol nyelvű, diplomát adó programokhoz kötötten szerveződnek. Cél, hogy minél elterjedtebbé váljon ez a forma és minél több program kapcsolódhasson be, megtalálva azt vagy azokat a partnereket, akikkel a szoros együttműködés és a programok azonossága (közelisége) kimutatható. Ezzel egyben a hallgatói mobilitásnak is egy újszerű, a korábbiaknál jóval célirányosabb eszközét kínálja a Kar

Az akadémiai és adminisztratív teendők ellátására minden esetben külön kari bizottság áll fel (elnök, tagok és titkár részvételével), akik egyfelől a szerződés (így különösen az ekvivalencia-vizsgálat) előkészítésével, majd pedig a tanulmányi és egyéb ügyek rendezésével foglalkoznak.

Utolsó frissítés: 2018.11.30.