Április - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  

KÉPZÉS- ÉS TARTALOMFEJLESZTÉS A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEMEN

GYAKORLATORIENTÁLT KÉPZÉSEK A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEMEN
A TÁMOP-4.1.2/A/2-10/1-2010-0003 PROGRAM KERETÉBEN

Az egyetemeknek a hallgatókat kétféle kihívásra kell felkészíteniük: egyrészt hogy ismereteik és képességeik megfeleljenek a munkaerőpiac aktuális elvárásainak, másrészt hogy ez a tudás és ezek a kompetenciák jól konvertálhatóak legyenek, amelyeknek a folyamatosan változó munkaerő-piaci körülmények között, később is jó hasznát vehetik majd.

Az egyetem 2011 októberében lezáruló tananyag-fejlesztési projektje fő célja az volt, hogy a hallgatók számára olyan hiányterületeken nyújthasson képzéseket és gyakorlat-centrikus tananyagokat, amelyekre a munkaerő-piaci visszajelzések szerint a legnagyobb szükség van. Az elméleti megalapozottság és a gyakorlati hasznosíthatóság, naprakészség kettős követelményének való megfelelést az biztosította, hogy a tananyagokat az egyes tudományágak neves képviselői olyan szakértőkkel együttműködve készítették el, akik az adott szakterületen jelenleg is sikeres munkát végeznek.

A kérdés ilyenkor, hogy vajon milyen fajta tudás és kompetenciák azok, amelyekre a legnagyobb szükség van e célok eléréséhez. A válaszok megkeresésére egy átfogó munkaerő-piaci kutatás vállalkozott. A kutatás egyik célja az volt, hogy reprezentatív minta alapján adjon helyzetfelmérést a munkáltatói igényekről és a jelenlegi problémákról. A másik cél a kiemelkedően jó gyakorlatok elemzésével annak feltárása volt, hogy vajon milyen készségek és tudás szükséges a hosszú távon is sikeres munkavégzéshez.

Az így kijelölt tudáselemek, valamint szakmai, általános és személyes kompetenciák figyelembe vételével készültek el az új képzési programok és tananyagok.  A 18 hónapig tartó képzés- és tartalomfejlesztés során a Budapesti Corvinus Egyetem Közgáz és Budai Campusán, a TÁMOP 4.1.2. program támogatásával négy új képzés kidolgozására és három továbbfejlesztésére került sor a humán szolgáltatások, innovációmenedzsment, illetve vidékfejlesztés és gyümölcstermesztés szakterületeken. Ezekhez kapcsolódóan 16 új tantárgy, 30 új egyetemi jegyzet, egy e-learning kurzus, 11 oktatófilm és számos tanítási segédanyag született meg. Az elkészült tananyagok nemcsak azok számára használhatóak fel, akik az egyetem képzésein részt vesznek: a Tankönyvár adatbázisának köszönhetően mindazok számára is elérhető lesz, akik önállóan szeretnék tudásukat fejleszteni.

A projekt zárókonferenciája ízelítőt adott a kifejlesztett tananyagok és módszerek sokféleségéből, és betekintést nyújtott az elméleti és gyakorlati szakemberek együttműködésébe, az összetett kérdések többszempontú megközelítésébe, ezzel is inspirációt adva a folytatáshoz.
 

Kapcsolat

Telefon: +36 1 482-7396
Email: tartalomfejlesztes@uni-corvinus.hu
Honlap: www.uni-corvinus.hu/tamop/tartalomfejlesztes

Letölthető dokumentumok

A projektről 

 

A 2011. szeptember 19-i zárókonferencia előadásai:

Vinczéné Fekete Lídia

Mártonfi György

Dr. Köpeczi-Bócz Tamás

Dr. Szegvári Péter

Dr. Pásztor Miklós

Neumann László

Molnár Máté

Dr. Soltész Anikó

Dr. Arapovics Mária

Korenyákné Dr Juhász Mária

Dr. Botos Ernő Péter

Komárominé Holló Márta

Dr. Bálint János

Dr. Bujdosó Géza

Dr. Szalay László

 

Meghívó Zárókonferenciára

 Meghívó Nyitókonferenciára

„Munkaerő-piaci felmérés a Budapesti Corvinus Egyetem által kidolgozandó humánszolgálati képzési programokhoz” - Zárótanulmány

 

A 2011. május 19-i nyitókonferencia előadásai:

 

01_Fekete_Lidia.ppt

02_Lannert_Judit.ppt

03_Hogye_Mihaly.ppt

04_Dobo_Istvan.ppt

05_Barati_Izabella.ppt

06_Dietz_Ferenc.ppt

08_Hollo_Marta.ppt

10_Juhasz_Maria.pdf

11_Bujdoso_Geza.ppt

Utolsó frissítés: 2012.09.11.