Október - 2019
H K S C P S V
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  
 

Kedves Látogató!

Kollégáim és a magam nevében is nagy szeretettel köszöntöm a BCE egyik legrégibb és az egyetemi oktatás, illetve kutatás egyik legmeghatározóbb intézete, a fennállásának 70. évfordulóját éppen az idén ünneplő Világgazdasági Intézet honlapján.

Intézetünk az oktatás mind három szintjén (alap, mester és PhD) jelen van. Képzéseinket magyar és angol nyelven is indítjuk. Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás mesterprogramunk jelenleg az országban egyetlenként kínál nappali, ösztöndíjas képzést e területen. A munkapiaci igényekre válaszul, MSc programunk a következő specializációkat kínálja: Nemzetközi gazdasági elmező, Nemzetközi vállalatgazdaságtan és pénzügyek, valamint International Development. Intézetünk saját alprogramot működtet a Nemzetközi Kapcsolatok Multidiszciplináris Doktori Iskolában. Egyedülálló kettős diplomát adó programot gondozunk a világ több kiemelkedő felsőoktatási intézményével, így a University College Londonnal, a Gröningeni Egyetemmel, a University of Adelaide-del és a University of Western Australiaval.

Munkatársaink sokszínű, változatos, korunk kihívásaira folyamatosan reflektáló oktatási és kutatási portfolióval rendelkeznek. A nemzetközi- és világgazdaságtan, a nemzetközi pénzügyek, a nemzetközi gazdaságpolitika, a nemzetközi politikai gazdaságtan, a fejlődésgazdaságtan, az integráció gazdaságtana, a nemzetközi gazdasági kapcsolatok és intézmények, a nemzetközi nagyvállalatok és bankrendszerek stb. területén kínálunk alap és haladó szintű elméleti és alkalmazott ismereteket. Intézetünk azon közép- és felsővezetők képzésében vállal szerepet, akik nem csak a világ és a világgazdaság megismerésére, hanem aktív alakítására vállalkoznak.

A Világgazdasági Intézet értékét közösségünk adja. Egyedülállóként az egyetemen, három munkatársunk is a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Intézetünk büszkélkedhet azzal is, hogy két sikeres, az Európai Unió által támogatott Horizont 2020 programban is kiemelt vezető szerepet játszik. Hallgatóként, kutatótársként vagy akár leendő kollégaként csatlakozzon Ön is értékteremtő munkánkhoz!

Benczes István

Intézetigazgató

 

Kérdéseikkel, problémáikkal keressenek minket bizalommal. Információkért elérhetőségeinkért forduljanak az Intézet titkárságához.

Köszönettel

Világgazdasági Intézet munkatársai

 

  Kedves hallgatóink itt megtekinthetik új, angol nyelvű honlapunkat


 

 

 

 

Eladó Könyvek!

 

Az alábbi könyvek megvásárolhatók a tanszék titkárságán félfogadási időben:

Blahó András: Térjünk a tárgyra!                                           3000 forint

 

Szentes Tamás: Világgazdaságtan                                        2500 forint

 

Világgazdaságtan 2. (szerk. Blahó András)                          2000 forint

 

Robert Gilpin: Nemzetközi politikai gazdaságtan                2500 forint

 

Magas István-Kutasi Gábor: Változó világgazdaság            2500 forint

 

 

Minden további (a honlapon nem megtalálható) információért keressék fel a tanszék titkárságát!

Utolsó frissítés: 2018.11.30.