Február - 2020
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 29  

Szép Jenő díj

Szép Jenő professzor úr a Matematika tanszék és a Matematika és Számítástudományi Intézet vezetője volt több mint két évtizeden keresztül. Neve világhírűvé vált absztrakt algebrai (elsősorban csoportelméleti) kutatásai révén. Eredményeit a mai napig minden jelentős csoportelméleti monográfia idézi. Jelentőset alkotott a modern közgazdaságtan homlokterében fekvő játékelmélet területén is: Forgó Ferenc professzor úrral közös Játékelmélet című monográfiája a világ legtöbb országában alapvető hivatkozásnak számít.

Alapítója és főszerkesztője volt egyetemünk máig egyetlen nemzetközileg referált tudományos folyóiratának a Pure Mathematics and Applications folyóiratnak, amely a siena-i egyetemmel közös szerkesztésben kerül elektronikus formában kiadásra, és a világ minden jelentős referáló fóruma jegyzi. Szép Jenő professzor úr aktívan dolgozott 2004-ben bekövetkezett haláláig.

További információ:  http://www.bke.hu/math/Tabla/commemoration.htm

Szép Jenő professzor úr családja díjat alapított olyan hallgatók számára, akik tanulmányi és szakmai munkájukban átlag feletti teljesítményt nyújtanak.

A Szép Jenő díj odaítélésének feltételei:Kiemelkedő tanulmányi és szakmai teljesítmény a matematika és az operációkutatás területén, különös tekintettel az algebra és a játékelmélet területén kifejtett tanulmányi és szakmai munkára.

További értékelési szempontok:

Magas színvonalú, díjazott TDK munka

  1. Kiemelkedő színvonalú diplomamunka

  2. Aktív részvétel szakmai szemináriumokon

  3. Kiemelkedő színvonalú demonstrátori munka

  4. Bármilyen formában bekapcsolódás a két tanszéken folyó szakmai munkába (segéderőként részvétel kutatási pályázatban, dolgozatban).

Minden évben pontosan egy díj kerül kiosztásra, amelynek átadása a diplomavédések időszakában a Szép Jenő teremben történik. A díjat megítélő kuratórium tagjai Forgó Ferenc, Meszéna György, Puskás Csaba, Tallos Péter.

év

díjazott

oklevél

2015

Janosik Réka, aki Biztosítási és pénzügyi matematika mesterszakon  végzett 2014-ben.  A díjat kitűnő tanulmányi eredményével, a tanulmányi versenyeken elért díjazott TDK dolgozataival és nagyon igényes demonstrátori munkájával érdemelte ki.

2014

Bardóczy Bence András, jelenleg a bécsi Institut für Höhere Studien (IHS) Közgazdaságtan mesterszakos hallgatója, aki 2012-ben végzett egyetemünk Gazdaságelemző Bachelor szakán. A díjat kitunő tanulmányi eredményével, a tanulmányi versenyeken elért első helyezéseivel és magas színvonalú, igényes demonstrátori munkájával érdemelte ki.

2013

Tóth Mánuel László PhD hallgató, aki 2013-ban végzett Gazdaságmatematika mesterszakon, jelenleg a Tilburg-i egyetem hallgatója. A díjat kitűnő tanulmányi eredményével, és nagyon magas színvonalú, díjazott TDK dolgozatával érdemelte ki.

2012

Csató László PhD hallgató, aki 2012-ben végzett Gazdaságmatematika mesterszakon. A díjat kitűnő tanulmányi eredményével, nagyon magas színvonalú és díjazott TDK dolgozataival, valamint kiemelkedő szakmai munkájával és már elfogadott nemzetközi publikációjával érdemelte ki.

2011

Hosszú Zsuzsanna, 2011-ben végzett Gazdaság-matematikai elemző mesterszakos hallgatónk. A díjat jó tanulmányi eredményével, díjazott és kimagasló TDK dolgozatával és kiváló demonstrátori munkájával érdemelte ki.

2010

Csernai Eszter, 2010-ben végzett Gazdaságmatematika szakos hallgatónk. A díjat kiváló tanulmányi eredményével, díjazott és magas színvonalú TDK dolgozatával és nagyon igényes demonstrátori munkájával érdemelte ki.

2009

Pál Jenő, V. éves Gazdaságmatematika szakos hallgató, aki mind tanulmányi, mind szakmai és TDK munkájával a díjat kiérdemelte.

Utolsó frissítés: 2018.11.30.