Október - 2017
H K S C P S V
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

 

A kiutazás előtt:

  • A külföldi egyetemre történő jelentkezéshez szükség lehet angol nyelvű indexkivonatra (az ún. Transcript-re), melyet érdemes időben előkészíteni (intézni a karokon lehet).
  • A külföldi egyetem saját jelentkezési határidejének figyelembe vételével a jelentkezés, szállásjelentkezés és tárgyfelvétel intézése (intézményenként eltérő).
  • A külföldi egyetem fogadólevelének, ill. információs csomagjának megszerzése (intézményenként eltérő).
  • Útlevél és más dokumentumok (pl. vízum) beszerzése, rendezése (további információ a konzulátusok honlapján).Learning Agreement megkötése a fogadó és a küldő intézménnyel, e-mailen keresztül.
  • Megfelelő (a részképzési időszak teljes időtartamára szóló és az adott országban érvényes) baleset és felelősség biztosítás beszerzése (egyeztetve a fogadó intézménnyel).

A kiutazás alatt:

  • Amennyiben nem sikerült kiutazás előtt aláíratni a Learning Agreementet a fogadó intézménnyel, akkor a fogadó intézménybe történt megérkezés után kell aláíratni azt a fogadó egyetem koordinátorával, és vissza kell küldeni e-mailben a BCE kari koordinátorának, lehetőleg a kiérkezéstől számított két héten belül. A változásokat (melyeket a kari koordinátorokkal előzőleg e-mailben jóváhagyatnak) a LA második, ún. "changes" oldalára kérjük feltüntetni, amit a kinti koordinátorok aláírása után a kinti tanév megkezdését követő két héten belül e-mailben vissza kell küldeni a BCE kari koordinátorának  és alá kell íratni vele.
  • Kérjük, a megérkezését követő egy héten belül írassa alá a validation form első felét a fogadó intézmény koordinátorával. A nyomtatvány második felét pedig tanulmányai befejeztével, de még hazautazása előtt írassa alá. Mindkét esetben küldje el e-mailben az aláírt nyomtatványt a BCE Nemzetközi Irodájába a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu  címre.
  • A hallgató köteles a fogadó egyetemen az órákat látogatni, és a felvett tantárgyak mindegyikéből levizsgázni.

A hazaérkezést követően:

  • A Nemzetközi Irodában az eredményekről az igazolást (Transcript-et) be kell mutatni, illetve a tárgyakat a karokon el kell fogadtatni, az indexbe és a Neptunba be kell vezettetni.
  • Összefoglaló élménybeszámolót kell készíteni magyarul 3-5 oldal terjedelemben. A beszámoló tartalmazza a külföldi tanulmányi idő leírását, különös tekintettel a tanulmányi, gyakorlati (szállás stb.), kulturális, nyelvi, szociális és személyes tapasztalatokra. A tartalmi beszámolót e-mailben kérjük elküldeni a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címre. Kérjük, hogy amennyiben lehetséges, fényképekkel is gazdagítsák a beszámolót.

Utolsó frissítés: 2017.10.13.