Augusztus - 2018
H K S C P S V
  01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

A sikert akarni kell - a Cloud 9+ volt a Corvinus Beetető vendége

A Corvinus Székesfehérvári Campusa ezen a héten sem maradt adós fiatal, sikeres vállalkozók bemutatásával. Vállalkozók? A klasszikus definíció szerint talán nem, de attitűd tekintetében mindenképp.

A Corvinus Beetető sorozat harmadik felvonásában a Cloud 9+ két tagja, Szivák Zsolt énekes és Kollár Márk dobos beszéltek karrierjükről, a zenei élet üzleti részéről és a nehézségekről, amikkel egy frissen alakult zenekar szembenéz. Mivel a frissen befutott rocksztár-komplexus teljesen hiányzik belőlük, elmondásukból azt hihetnénk: véletlen tettek szert hírnevükre. 2013 egyik reggelén, gyanútlanul ébredve tízezres megtekintést találtak legújabb számuk, a Supernova YouTube videója alatt. Ez volt a pillanat, amikor hőseink „a zenekarok garázsából a lejátszási listák tróntermébe repültek”, viszonylag rövid idő alatt.

Kezdetben, ahogy bármelyik kezdő vállalkozásnál lenni szokott, önerőből intéztek mindent. Hangszerelés vagy koncertidőpontok, fellépőruha vagy imázs, maguknak kellett megoldani, bár ahogy hangsúlyozták: rengeteg segítséget kaptak barátoktól, ismerősöktől. A magyar zenei élet elég zárt mikrokozmosz ahhoz, hogy mindenki ismerjen mindenkit, és ha segítség kell, előbb utóbb ajánlkozik valaki. Ma már tudjuk, erőfeszítéseik nem voltak hiábavalóak. A váratlanul berobbant együttes bebizonyította: nem “egyszámos” bandáról van szó, a héten például Franciaországba indulnak koncertezni. Mi ez, ha nem kifizetődő?

Ha már anyagiak: igen, mind ebből élnek. A csapat egyetlen tagja dolgozik „konvencionális” munkakörben a zenélés mellett. Természetesen van kiadójuk, menedzserük, és tekintélyes stáb dolgozik azon, hogy mindig fellépésre készen álljanak. Azonban érdemes megjegyezni: Facebook-oldalukat a mai napig ők kezelik, rajongóikkal közeli és közvetlen kapcsolatot ápolnak. Utóbbi állítás nem csak a virtuális világra, hanem a koncertekre is igaz. A kezdeti bizonytalanságot koncentrációval és gyakorlattal megszerzett előadói magabiztosság váltotta fel, ami nem csak leköti, de a zenekarhoz is láncolja a közönséget.

És hogy hogyan illik egy gazdasági egyetem előadás-sorozatába a Cloud 9+? A kulcs a hozzáállás. A gazdasági életben és az egyéni karrierek terén is a motiváció, a kemény munka és a törhetetlen eltökéltség az, ami sikerre visz. Ez még inkább igaz a zenei életben, ahol a Cloud 9+ remekül megállta a helyét, mind szakmailag, mind emberileg.

Utolsó frissítés: 2017.01.26.