Január - 2018
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Mi a teendője a nyertes oktatóknak és munkatársaknak?

 

Kiutazás előtt:

- Kiutazás előtt legalább 2 hónappal e-mailben jelezni a programkoordinátornak a kiutazás várható időpontját és helyszínét, és ezzel párhuzamosan elkezdeni az alábbi, utazáshoz szükséges teendők ügyintézését.

- Adatlap kitöltése, majd elküldése a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címre.

- Teaching Agreement (oktatóknak) / Training Agreement (munkatársaknak) kitöltése, e-mailben elküldése a fogadó intézménybe, ahol az illetékes kollégák a hiányzó részeket kitöltik, majd aláírják + lepecsételik a dokumentumot, és visszaküldik e-mailben. Ezt követően a BCE részéről is alá kell íratni a mobilitási szerződést, majd a mindhárom fél által aláírt, lepecsételt dokumentumot kérjük elküldeni a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címre.

- A Fogadó intézmény által kitöltött, aláírt, lepecsételt fogadó levél (oktatóknak, munkatársaknak) elküldése a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címre.

- A mobilitás teljes idejére és helyszínén érvényes baleset és felelősség biztosítás kötése, majd a biztosítási kötvény másolatának elküldése e-mailben a programkoordinátornak a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu címre.

- Kiküldetési utasítás (oktatóknak, munkatársaknak) kitöltése és aláíratása + lepecsételtetése az illetékes személyekkel, majd elküldése e-mailben a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címre.

- Támogatási szerződés megkötése: az Erasmus+ Kreditmobilitás program koordinátora a fenti teendők teljesülését követően elkészíti a támogatási szerződést, amit e-mailben jelez a résztvevőnek. A szerződést a kiutazás előtt legalább egy héttel alá kell írni.

- Fentieken kívül célország függvényében az alábbiak intézése lehet még szükséges kiutazás előtt:

     - útlevél, vízum , védőoltás (Bővebb információ a konzulátusok honlapján található.)

 - Ösztöndíj folyósítása: Az Erasmus+ Kreditmobilitási Program koordinátora a fenti teendők teljesítését követően indítja el az ösztöndíj folyósítását, melynek átlagos átfutási ideje 2-3 hét. Ahhoz, hogy a támogatás a kiutazás idejére megérkezzen a résztvevő számlaszámára, a fent részletezett, mobilitás előtti ügyintézést a kiutazás előtt legalább 1-1,5 hónappal meg kell kezdeni.

 

Kiutazás alatt:

- Mobilitási szerződésben foglaltak teljesítése.

- Részvételi igazolás (oktatóknak, munkatársaknak) aláíratása és lepecsételtetése.

 

 

Hazaérkezést követően:

- A fogadó intézmény által aláírt, lepecsételt részvételi igazolás (oktatóknak, munkatársaknak) elküldése a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címre.

- EU-survey kitöltése. A kitöltésről kérjük értesíteni a programkoordinátort a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címen. A kérdőívhez a linket e-mailben fogják megkapni a replies-will-be-discarded(kukac)ec.europa(pont)eu e-mail címről.

- Beszámoló fogalmazás írása, majd elküldése a programkoordinátornak e-mailben a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu címre. A beszámolóban az alábbi szempontok érintését kérjük: mobilitás időpontja, helyszíne, célja, személyes és szakmai hozományai, intézményi hozományai, szállás, utazás, (tömeg)közlekedés, árak, egyéb hasznos információk a fogadó országról és a partneregyetemről, további észrevételek, javaslatok. A beszámoló terjedelme 2-5 A/4-es oldal legyen. Megköszönjük, ha képekkel is színesítik.

 

 

Utolsó frissítés: 2017.12.15.