Október - 2019
H K S C P S V
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

ERASMUS+ oktatói MOBILITÁSI PÁLYÁZAT A 2018/19-ES TANÉVRE

Várjuk azon oktató kollégák jelentkezését, akik a 2018/2019-es tanévben az Erasmus+ Program keretében szeretnének rövid távú oktatói mobilitásban részt venni.

Az Erasmus+ Program pályázati és támogatási feltételei az előző évekhez képest néhány esetben módosultak, így kérjük, hogy a Tempus Közalapítvány által kiadott tájékoztató anyagot mindenképpen olvassák el! A legfontosabb tudnivalók a következők:

  1. A mobilitás időtartama min. 2, jellemzően 5-10, és legfeljebb 30 nap lehet. Az ezt meghaladó egyedi utazási igény (dékáni és/vagy rektorhelyettesi) döntés alapján maximum 60 napra kiterjeszthető utazással együtt, tehát összesen legfeljebb 60 napra igényelhető támogatás.
  2. Az oktatott órák száma legalább 8 óra/hét kell, hogy legyen.

A támogatás mértéke a fogadó ország és az eltöltött napok száma alapján kerül meghatározásra.
Ehhez az összeghez fix utazási támogatás társul, melyet az úti cél-távolsága alapján számolunk ki. A támogatás teljes összegének kalkulációjához a tájékoztató anyagban megtalálható (fenti linken) Támogatási ráták (országonként) + km alapú táblázatokat használjuk.

Erasmus+ oktatói mobilitás csak olyan partner intézményben valósulhat meg, amellyel az egyetem szerződésben áll. A potenciális fogadó intézménnyel, intézményekkel történő kapcsolatfelvétel a jelentkező feladata. Partnerintézmények weboldalai itt letölthetők. A partnerintézmények Erasmus+ koordinátorainak elérhetősége a nemzetközi ügyekkel foglalkozó kari koordinátoroknál (G Kar: Szakonyi Dóra, K Kar: Zsille Éva, T Kar: Varga Esztella) rendelkezésére áll.

Az Erasmus+ kiegészítő támogatásairól itt olvashatnak.

A JELENTKEZÉS MENETE 

PÁLYÁZÁS:

Az elektronikus jelentkezési felületen a pályázat meghirdetésétől 2018. augusztus 31-ig lehet a pályázatot benyújtani. A jelentkezés egyben egy szándéknyilatkozat, a mobilitás célja a későbbiekben még módosítható.

SZERZŐDÉSKÖTÉS (NYERTES OKTATÓKNAK):

A szerződéskötéshez az alábbi dokumentumokat kell eljuttatni Csentős Beátának (staffmob(kukac)uni-corvinus(pont)hu) a Nemzetközi és Innovációs Igazgatóságra a kiutazást megelőzően legalább 2 hónappal:

  1. a mindhárom fél (utazó, fogadó intézmény, BCE) által aláírt és lepecsételt Erasmus+ Teaching Mobility Agreement szkenelt elektronikus változatát e-mailben,
  2. a kitöltött kiküldetési utasítás, a résztvevő és a munkáltató által aláírt és lepecsételt, eredeti példányát postán is küldve vagy személyesen leadva a Nemzetközi és Innovációs Igazgatóságon.

A rendelkezésre álló támogatási keret felosztása először az első pályázati körben jelentkezők között kerül kiosztásra (esetleges túljelentkezés esetén a felosztás a jelentkezés sorrendéjének figyelembevételével történik). Ezt követően, amennyiben marad fennmaradó támogatás, folyamatossá tesszük a pályázást, és a jelentkezés időpontja alapján történik a kiválasztás. Pályázhatnak azok is, akik korábban már részt vettek a programban, ugyanakkor egy személy, egy tanévben maximum 2 helyre adhat be pályázatot.

Kérem, a részvételi igazolást a kiutazáskor töltesse ki, írassa alá, valamint pecsételtesse le a fogadó intézménnyel, és a hazaérkezést követően 5 napon belül e-mailben, szenelve juttassa el hozzám.

 

Kapcsolattartó: Csentős Beáta
Nemzetközi koordinátor
e-mail: staffmob(kukac)uni-corvinus(pont)hu
Telefon: +36 1 482 5389
Nemzetközi és Innovációs Igazgatóság
E207 / nyáron C202 iroda

Utolsó frissítés: 2018.11.30.