Április - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  

ERASMUS+ OKTATÓI MOBILITÁSI PÁLYÁZAT A 2019/20-AS TANÉVRE

Várjuk azon oktató kollegák jelentkezését, akik a 2019/2020-as tanévben az Erasmus+ Program keretében szeretnének oktatói mobilitásban részt venni. 

Az Erasmus+ Program pályázati feltételeit kérjük, hogy a Tempus Közalapítvány által kiadott tájékoztató anyagban mindenképpen olvassák el! 

A legfontosabb tudnivalók a következők:

1. A mobilitás időtartama min. 2, jellemzően 5-10, és legfeljebb 30 nap lehet. Az ezt meghaladó egyedi utazási igény (dékáni vagy rektorhelyettesi) döntés alapján maximum 60 napra kiterjeszthető utazással együtt, tehát összesen legfeljebb 60 napra igényelhető támogatás.

2. A megélhetési támogatás mértékét az határozza meg, hogy mely fogadó országba és milyen időtartammal valósul meg az utazás (az eltöltött napok száma az oda- és visszautazás napjával együtt értendő).
A támogatás teljes összegét a fogadó ország napi megélhetési támogatási rátája (országcsoportonként eltérő) szorozva a mobilitási napok számával, plusz a km alapú utazási költség összege (Budapest és a fogadó város közötti távolság légvonalban) adja meg.

3. Oktatói mobilitás folyamán az oktatott órák száma legalább 8 óra / mobilitási hét kell, hogy legyen, még a legrövidebb megpályázható időtartamú (2 napos) mobilitás esetén is.

4. Kombinált oktatói és képzési mobilitás során (STA) a kötelezően oktatandó órák száma (mobilitási hetenként) 4 órára csökkenthető, de a képzési rész tartalma vagy pedagógiai és tanterv-kialakítási készségek fejlesztése vagy más szakmai képzés kell hogy legyen. (pl. oktatásmódszertant, tananyagfejlesztést, képzésiprogram-fejlesztést segítő műhelymunkában, megbeszélésen való részvétel támogatható. E mellett az ún. job shadowing, azaz óralátogatás és/vagy a fogadó egyetem oktatóival közösen végzett oktatási tevékenység lehet a képzési rész tartalma.

5. Innovatív képzési programra az oktatóknak kétféle módon van lehetőségük pályázni:
- képzési célú mobilitással (STT), ha az nem tartalmaz oktatási tevékenységet, illetve
- kombinált oktatói és képzési mobilitással (STA),
A mobilitás során mindkét esetben a definíció szerint a képzés a kiutazó oktató pedagógiai és tanterv-kialakítási készségeinek fejlesztésére irányul.

6. Erasmus+ oktatói mobilitás csak olyan partner intézményben valósulhat meg, amellyel a BCE Erasmus+ intézményközi szerződést kötött, és a szerződés tartalmaz oktatói és személyzeti mobilitási kvótát.

7. A potenciális fogadó intézménnyel, intézményekkel történő kapcsolatfelvétel a jelentkező feladata.
A partnerintézmények Erasmus+ koordinátorainak naprakész elérhetősége a nemzetközi ügyekkel foglalkozó kari koordinátoroknál (G Kar: Szakonyi Dóra, K Kar: Sas Péter, T Kar: Varga Esztella), illetve a partnerintézmények listájában rendelkezésére áll. 

Speciális szükségletű kiutazók kiegészítő támogatási lehetőségéről itt olvashatnak. 

JELENTKEZÉS MENETE 

A 2019-20-as tanévben az Erasmus+ oktatói mobilitásokra a jelentkezőknek hóvégi jelentkezési határidővel lesz lehetőségük pályázatuk benyújtására. Az online jelentkezési felületen havonta, -első körben- a pályázat meghirdetésétől 2019. november 30-ig lehet pályázni. A folyamatosan benyújtható pályázatok értékelésére és a pályázati döntés meghozatalára havonta, a hónap utolsó napját követő három munkanapon belül kerül sor.

· A jelentkezési lap kitöltése és beküldése után, a mobilitás megvalósításának dátumai a későbbiekben csak az eredetinél későbbi időszakra módosíthatók.

· A pályázatra való jelentkezéskor a tervezett mobilitás legkorábbi kezdő dátuma a jelentkezés dátumának hónapját követő második hónap 16-a lehet.

· A tanév folyamán bármely hónapban benyújtható pályázat a fenti megkötés figyelembevételével.

· Ebben a pályázati ciklusban legkésőbb 2020. szeptember 30-ai visszautazási dátummal megvalósuló szakmai utakra van mód pályázat benyújtására az Erasmus+ oktatói és személyzeti mobilitás programra vonatkozó Tempus Közalapítvány által meghatározott szabályokkal összhangban.

A jelentkezési határidőt követő időszak a megvalósítandó szakmai úthoz szükséges ügyintézéssel zajlik. 

PÁLYÁZÁS MENETE folyamatleírásban minden kiutazó megtalálja a mobilitás ügyintézésének lépéseit.

 

Kapcsolattartó: Csentős Beáta, Nemzetközi koordinátor
Nemzetközi és Innovációs Igazgatóság, E 207 iroda
e-mail: staffmob(kukac)uni-corvinus(pont)hu
Telefon: +36 1 482 5389

Utolsó frissítés: 2019.11.15.