Április - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  

ERASMUS+ SZEMÉLYZETI MOBILITÁSI PÁLYÁZAT A 2019/20-AS TANÉVRE

Várjuk azon adminisztratív területen dolgozó kollegák jelentkezését, akik a 2019/2020-as tanévben az Erasmus+ Program keretében szeretnének személyzeti mobilitásban részt venni.

Az Erasmus+ Program pályázati feltételeit kérjük, hogy a Tempus Közalapítvány által kiadott tájékoztató anyagban mindenképpen olvassák el! 

A legfontosabb tudnivalók a következők:

1. A mobilitás időtartama min. 2, jellemzően 5-10, és legfeljebb 30 nap lehet. Az ezt meghaladó egyedi utazási igény (dékáni vagy rektorhelyettesi) döntés alapján maximum 60 napra kiterjeszthető utazással együtt, tehát összesen legfeljebb 60 napra igényelhető támogatás.

2. A megélhetési támogatás mértékét az határozza meg, hogy mely fogadó országba és milyen időtartammal valósul meg az utazás (az eltöltött napok száma az oda- és visszautazás napjával együtt értendő).
A támogatás teljes összegét a fogadó ország napi megélhetési támogatási rátája (országcsoportonként eltérő) szorozva a mobilitási napok számával, plusz a km alapú utazási költség összege (Budapest és a fogadó város közötti távolság légvonalban) adja meg.

3. Személyzeti mobilitással a kiutazók lehetséges célállomásai és szakmai céljai:
- külföldi vállalkozások, kormányzati, nem kormányzati szervek, szövetségek, kamarák, non-profit szervezetek, kutatóközpontok – vállalati kapcsolatok erősítése, szakmai gyakorlatok szervezése érdekében;
- partneregyetemek, oktatási intézmények – jó gyakorlatok átvétele és/vagy tréningen való részvétel okából

4. Az Erasmus+ személyzeti mobilitásnak nem feltétele a fogadó fél és a Budapesti Corvinus Egyetem között fennálló Erasmus+ intézményközi szerződés.

5. A partner intézmények által megszervezésre kerülő Staff week-ek programja itt érhető el.

Speciális szükségletű kiutazók kiegészítő támogatási lehetőségéről itt olvashatnak.

JELENTKEZÉS MENETE 

 

A 2019-20-as tanévben az Erasmus+ oktatói mobilitásokra a jelentkezőknek hóvégi jelentkezési határidővel lesz lehetőségük pályázatuk benyújtására. Az online jelentkezési felületen havonta, -első körben- a pályázat meghirdetésétől 2019. november 30-ig lehet pályázni. A folyamatosan benyújtható pályázatok értékelésére és a pályázati döntés meghozatalára havonta, a hónap utolsó napját követő három munkanapon belül kerül sor.

· A jelentkezési lap kitöltése és beküldése után, a mobilitás megvalósításának dátumai a későbbiekben csak az eredetinél későbbi időszakra módosíthatók.

· A pályázatra való jelentkezéskor a tervezett mobilitás legkorábbi kezdő dátuma a jelentkezés dátumának hónapját követő második hónap 16-a lehet.

· A tanév folyamán bármely hónapban benyújtható pályázat a fenti megkötés figyelembevételével.

· Ebben a pályázati ciklusban legkésőbb 2020. szeptember 30-ai visszautazási dátummal megvalósuló szakmai utakra van mód pályázat benyújtására az Erasmus+ oktatói és személyzeti mobilitás programra vonatkozó Tempus Közalapítvány által meghatározott szabályokkal összhangban.

A jelentkezési határidőt követő időszak a megvalósítandó szakmai úthoz szükséges ügyintézéssel zajlik.

PÁLYÁZÁS MENETE folyamatleírásban minden kiutazó megtalálja a mobilitás ügyintézésének egymás után következő lépéseit.

 

Kapcsolattartó: Csentős Beáta, Nemzetközi koordinátor
Nemzetközi és Innovációs Igazgatóság, E 207 iroda
e-mail: staffmob(kukac)uni-corvinus(pont)hu
Telefon: +36 1 482 5389

Utolsó frissítés: 2019.11.15.