Március - 2018
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

 

 

Közgazdaságtudományi Kari napok 2013. április 8-11.
Jelentkezés a pályázatokra és a versenyekre ITT 

 

A Kari napok részletes programja

                                2013. Április 8.-11. (Hétfő - Csütörtök)

Az Aula lesz a rendezvény szíve, éltető ereje. A vállalatok aktív, színes standokkal jelennek meg.(Deloitte, E&Y, KPMG, Pincebörtön, Quaestor és Sony). A lista folyamatosan bővül! Az Aulában a rendezvény alatt továbbá lesz Teasarok és színes programokkal kedveskedünk a hallgatóknak!

Aula

Április 08.           (Hétfő)

12.45 – 

Megnyitó

Az eseményt Dr. Trautmann László Dékán Úr fogja megnyitni, ahol a Heineken támogatásávál szétosztásra kerül 15 tálca Soproni Zéró (alkoholmentes), amelynek fő funkciója az lesz, hogy nyitásakor a jellegzetes "cszt" hangot adja ki. Az eseményt természetesen kamerával rögzítjük, ahol megörökítésre kerül a megnyitón részt vevő 250-300 hallgató közös kiáltása: "Együtt nyitunk a K-Kari napokra!" a jellegzetes "cszt" hanggal kísérve.

14.00 – 18.00

Középiskolások versenye az SG segítségével

A megmérettetés az 1. napon kerül megrendezésre, amely során végzős gimnazisták kapnak különböző logikai, kreativitást igénylő feladatokat, ahol elsősorban az intuíció használata fog állni a középpontban.

19.00 – 

Divatbemutató

Megkeresünk olyan vállalatokat, amelyek egy "átlagos Corvinusos" ruhatárát képviselik, és egy Corvinusos diákoknak szóló bemutatót szervezünk, amelyre diákok jelentkezhetnek is modellnek - nyeremény: megtarthatják a ruhát, - és egy szakmai zsűri értékelheti a mozgást.

Harcművészeti bemutatók - szünetekben
A program keretében több kedvelt harcművészet kerül bemutatásra, egy-egy 10-20 perces bemutató keretében.
(pl.: krav-maga, kempo, thai-box stb.)

Április 9.            (kedd)

09.00 – 15.00

K-Kari Napok Futball Kupa

A Corvinuson megrendezett nívós 4+1-es futballkupa. Tavaly a legjobb kapus, játékos és a gólkirály BL-meccs jegyeket nyert. Idén az esemény két napos lesz. A keddi napon a selejtezőkre, majd szerdán az egyenes kieséses szakaszra kerül sor. A programot a testnevelés Tanszékkel összefogva rendezzük meg. Az esemény során sor kerül a Tanári Válogatott- Újságíró Válogatott mérkőzésre. A médiatámogatónk az NB1.hu. A győztes csapat a Quaestor felajánlásával győri stadionlátogatásban részesül! Továbbá különdíjazottak újra BL-jegyeket nyerhetnek!

13.00 – 

Sakk szimultán

Ez a programunk is már hagyományos. Az utóbbi két évben Kállai Gábor sakknagymester látogatott el hozzánk, hogy megküzdjön kihívóival. A sakkmeccsek során 20 emberrel küzd egyszerre a sakkmester! Meglátjuk idén sikerül-e valakinek legyőznie!

14.00 -

Big4 - Special Edition

Különleges programmal kedveskedünk hallgatóink számára. A Big4 először közösen fog előadást tartani! Az előadás alcíme: Egy könyvvizsgáló és adótanácsadó élete, ahogy Ti gondoljátok és a valóság! A Deloitte, E&Y, KPMG és a PwC beszámol az egyetemen végzett kutatási eredményekről és kulisszatitkokról.

16.00, 18.00

Szakmai előadás I.-II.

Két nagy szakmai előadást tervezünk. tavaly Dr. Simor András az MNB elnöke tisztelt meg minket jelenlétével. Az idei első előadónk Szlankó János, a KFKI rendszerintegrációs Zrt. korábbi vezérigazgatója, a T-systems későbbi elnöke, a Házipatika.com alapítója mesél arról, hogyan lett tudósból menedzser, majd menedzserből szériavállalkozó! Milyen akadályokkal és kihívásokkal találkozott az élete során, és ezeket hogyan küzdötte le!

20.00 – 23.00

K-Faktor

Az előző két Kari Napok egyik legkedveltebb programja, amelyet a nagy sikerre való tekintettel ismét megrendezünk. Olyan tehetségkutató verseny, ahol a Corvinusos diák, ha az élet bármely területén tehetségesnek érzi magát, bemutathassa tudását. Évről-évre neves zsűri bírálja el a produkciókat!

Április 10.         (szerda)


09.00 – 17.00

Egész napos Vetélkedő

Csapatvetélkedő egyenként 3-5 fős létszámmal. A csapatok résztvevői egész nap, legalább 10 versenyszámban mérettetik meg magukat, ahol az egyes feladatállomások szakmaiak, a tudás felmérését hívatva; illetve szórakoztatóak, ahol a kreativitás, találékonyság és ügyesség a mérce. A vetélkedő alkalmával Deloitte, E&Y, KPMG, Pincebörtön, PwC és Quaestor is fog egy-egy állomást vezetni.

 

Tudományos szenzációk - pontos időpont tervezés alatt

Immáron hagyományos programunk, melynek keretében egyetemünk 2-3 oktatóját felkérjük egy olyan előadás megtartására, ahol egy komolytalan témát kell szakterületükhöz kapcsolódó tézisekkel megmagyarázni, és ezzel bizonyítani, hogy a közgazdaságtan igenis ott lehet bárhol, akár még az angliai sünök életében is (Sugár András professzor klasszikussá vált Tudományos szenzációja az első Kari-Napokról).

18.00 – 19.00

Mentor Est

Meghívásra kerül 10 felsővezető, továbbá az arra legérdemesebb 10 diák, és egy kellemes vacsora keretein belül kötetlenül beszélgetnek a Baldaszti's Zona étteremben. A diákok pályázat útján kerülnek kiválasztásra, amelynek határideje Március 18. A Mentor Estre Zolnai György, a Budapest Bank vezérigazgatója, Dr. balogh Imre, az MKB volt vezérigazgató-helyettes, Kurali Zoltán, a Deutsche Bank vezérigazgatója, Lepsényi istván, a Knorr-Bremse vezérigazgatója, Lantos Csaba a Keler rt. elnőke, Kiczel Péter a Humán Bioplazma Kft. vezérigazgatója, Fasimon Sándor, a MOL vezérigazgató-helyettese, Tóth Judit, a Nemzetközi Bankárképző Központ vezérigazgatója, Balázs Árpád, a PwC Könyvvizsgálati Partnere, Pádár Péter, a Deloitte Audit Directora, illetve Tarsoly Csaba, a Quaestor elnök-vezérigazgatója már jelzett, hogy szívesen vesznek részt az eseményen.

19.00 – 

Állófogadás

A program keretében a Baldaszti's ZONA étteremben a Mentor Esten részt vett mentoroknak, az egyetem felsővezetésének és a rendezvényünket támogató cégek képviselőinek kedveskednénk egy állófogadással. Ennek keretében lehetőség nyílik mindenki számára a régi kapcsolatok ápolására, új kapcsolatok teremtésére.

 

   Április 11.
 (Csütörtök) 

08.00 – 14.00

Diákszervezeti vetélkedő

Az egyetem diákszervezetei mérhetik össze tudásukat. A verseny keretében a logikájukat és szituációs képességeiket kell majd használniuk a szervezetek képviselőinek. A diákszervezeti vetélkedőt a Fiatal Autonóm Közgazdászok Társasága Szakkolégiummal közösen szervezzük meg. A vetélkedő során egy-egy blokkot vállalatok fognak vinni, többek között a PwC, a KPMG és a Quaestor.

10.0 – 17.00

Főzőverseny

a program keretében mindenki kifőzhet valamit. Lehet bográcsozni, flekkenezni vagy akár szalonnát sütni. A kitűzött helyszínünk az Egyetem főbejárata előtt található rész.

14.10 – 17.00

Tanári vetélkedő

A Közgazdaságtudományi Karon működő tanszékek közötti verseny. Minden tanszékről három képviselő alkot egy csapatot. Külön meghívást kapnak a Kari Vezetés és Közgyűlés tagjai, akik a tavalyi rendezvény alkalmával megmérkőztek a tanszékek képviselőivel. A feladatok gondolkodtatóak és egyben viccesek. Célunk, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a kar oktatóit és tanárait.

21.00 – 

Záróbuli

A rendezvényünk záráskéépen egy jó hangulatú zenés-táncos programot tervezünk azoknak, akik részt vettek a rendezvényen és persze azokat is várjuk, akik csak csütörtök este kezdenék el a K-Kari Napokat.

 

                                                                                Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A részletes program letölthető innen.

A Kar tudományos füzetsorozatai:

Jelentkezés

Vita a Bologna-szakok helyzetéről

A Közgazdaságtudományi Kar 2010. évi konferenciája:
Válság az oktatásban? Oktatás a válságban!
tovább...

"20 éves a Közgazdaságtudományi Kar"
konferencia
tovább...


A Közgazdaságtudományi Kar akkreditációs önértékelése

 

Utolsó frissítés: 2017.04.27.