Szeptember - 2018
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 26 27 28 29 30

A Kertészettudományi Kar Bárdos Lajos Énekkara 

60 fős vegyeskar

Tagjai hallgatók, oktatók, dolgozók és nyugdíjasok 18 évestől 85 évesig szinte minden korosztályt képviselve. A zene és az éneklés szeretete tartja össze az együttest. Lényegében folytatója az 1953-ban az akkori Kertészeti és Szőlészeti Főiskolán alakult Énekkarnak. Van olyan énekes, aki tagja volt már annak énekkarnak is. Az utánpótlás nevelése érdekében gyakran ad műsort iskolai énekkarokkal, zeneiskolai növendékekkel együtt.

Bárdos Lajos nevét az iránta való tiszteletből vette fel 1997-ben. Művei gyakran szerepelnek az Énekkar hangversenyein.

Első vezetője Szekeres Ferenc volt, a jelenlegi híres Madrigálkórus karnagya. Később Halkovics János, majd Alföldy Boruss István a Magyar Rádió munkatársai vették át az irányítást. Utánuk G. Horváth József a Pedagógus Énekkar karnagya vezette az Énekkart haláláig.

Jelenleg Somorai Eleonóra  karnagy irányítja a kórus munkáját és Arató Ágnes zongoratanár a zongorakísérője.

Az Énekkar legfőbb feladatának tekinti az egyetemi rendezvényeken való szereplést. Minden évben ad műsort a tavaszi és az őszi Kertészeti Kiállításon.
Emellett rendszeresen vesz részt egyetemi Fesztiválokon, kultúrversenyeken, ahol értékes díjakat és minősítést kap. A Budapesti Művelődési Központ rendszeresen foglalkoztatja és támogatja. Külföldi egyetemekkel és énekkarokkal való kapcsolat alapján többször szerepelt Németországban, Franciaországban, Finnországban. Állandó közreműködője az Agráregyetemek Kulturális Találkozójának.  Így énekelt Gödöllőn, Keszthelyen Debrecenben. Gyakran kap meghívást a KOTA rendezvényeire a Zeneakadémián, többször hívják meg a művelődési házakba, a templomokba.

Műsoraiban az egyszerű népdalfeldolgozásoktól a nagyzenekari oratóriumig a kórusirodalom szinte minden műfaja szerepel. Gyakran énekli Kodály, Bartók, Bárdos műveit, de sokszor kap felkérést Bach, Handel, Mozart, Beethoven, Mendelssohn, Brahms, Rossini valamelyik oratóriumának vagy miséjének előadására.

A továbbiakban új fiatal tagok toborzásával igyekszik megtartani jó hírnevét és biztosítani töretlen fejlődését.

Somorai Eleonóra karnagy  nsomorai(kukac)freemail(pont)hu 

Bányainé Sándor Júlianna  társadalmi vezető  bjuli(kukac)dpg(pont)hu

 www.bardos.uw.hu

Utolsó frissítés: 2018.08.28.